23948sdkhjf

Motortrafikvej graves ned

Arbejdet går nu for alvor i gang.

Den kommende motortrafikvej skal på Tørslev Hage ligge under terræn. For at grave vejen ned skal der etableres støttevægge til at holde på jorden. Det arbejde begynder nu og står på frem til slutningen af foråret 2018.

De kommende mange måneder vil der ske meget på Tørslev Hage. Entreprenøren udnytter, det er blevet efterår, hvilket betyder færre beboere i sommerhusområdet. Der bliver etableret støttevægge af spunsjern, støjskærme og jordankre, så entreprenøren til næste sommer kan arbejde indenfor dette aflukke og dermed genere områdets beboere mindre.  

Øger aktiviterne 

-Vi skruer op for aktivitetsniveauet på Tørslev Hage. Det betyder, at naboerne til byggepladsen vil opleve mere støj og mere tung trafik, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.  

-Vi har i vores planlægning haft fokus på at begrænse generne fra arbejdet for vores naboer. Derfor udføres arbejderne udenfor sommerhusfolkets højsæson. Ligesom vi har stillet krav til entreprenøren om at benytte en så skånsom arbejdsmetode som muligt. Derfor sætter vi spunsen ved hjælp af en særlig metode, hvor spunspladerne presses ned i jorden i stedet for den traditionelle metode, hvor spunsen hamres ned.  Metoden reducerer mængden af støj og vibrationer under udførelsen, og dermed generne for naboerne, fortsætter Henrik Vincentsen.

Pressemetoden har dog sine begrænsninger. Møder man forhindringer i jorden eksempelvis i form at store sten, kan det blive nødvendigt at mobilisere mere kraftfuldt grej til at installere spunsvæggen.

Motortrafikvej under terræn

Det blev allerede tidligt i projektet besluttet, at motortrafikvejen gennem Tørslev Hage skal ligge 0-5 meter under terræn. Det skal den for at mindske støjgenerne for beboerne.  

Derudover udstyres strækningen gennem Tørslev Hage med 4 meter høje støjskærme.  

Arbejdet med spunsning vil stå på i perioden fra 2. oktober 2017 og frem til den 31. maj 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063