23948sdkhjf

DTL: Fasthold kontroltryk

Social sumping skal fortsat bekæmpes.

Ifølge Fagbladet 3F har SKATs indsats mod social dumping indbragt det danske samfund omkring en halv milliard siden 2012. Indsatsen står imidlertid til at ophøre. Men det vil svare til at smide guld på gaden, mener DTL.

En halv milliard. Eller 500.000.000 kr. Så meget har SKAT siden 2012 fået hevet hjem i nettoprovenu gennem indsatsen mod social dumping. Den indsats skal ikke alene fortsætte – den skal opprioriteres, hvis det står til Erik Østergaard, DTL administrerende direktør:

- Jeg er fuld af lovord over for SKATs indsats mod social dumping. Det eneste problem er vel, at der burde være endnu mere af den. Og i en tid, hvor pengene strømmer ud af landet og mellem fingrene på SKAT, så er denne indsats værd at holde fast i, siger Erik Østergaard.

Multikontroller giver pote

- Det arbejde, som altså har givet et nettoprovenu på en halv milliard på få år, kan man med fordel intensivere. Hver medarbejder er jo sin vægt værd i guld for det danske samfund. For ikke alene hiver de kroner hjem – de bidrager også til at mindske incitamentet til at spekulere i social dumping, og dermed medvirker indsatsen også til at sikre danske virksomheder og arbejdspladser på danske vilkår. De mange østchauffører betaler jo ikke skat i Danmark – men det gør de danske chauffører. Så værdien af SKATs indsats er endog meget stor, og større end tallene fortæller, fortsætter Erik Østergaard.

- Der er jo rigtig gode erfaringer med multikontrollerne af ikke mindst udenlandske lastbiler. Samarbejdet mellem Arbejdstilsynet, Politi, Færdselsstyrelsen og SKAT giver hver gang pote. Der er kun gode grunde til at opretholde et højt myndigheds- og kontroltryk, for at tvinge den unfair konkurrence og sociale dumping baglæns.

Smider guld på gaden

Imidlertid er der ikke afsat midler til at opretholde SKATs indsats på bare lidt længere sigt:

- Jeg vil stærkt anbefale partierne på Christiansborg at få øjnene op for denne indsats. Hvis ikke man prioriterer dette arbejde – og helst intensiverer det – smider vi reelt guld på gaden. SKAT har opbygget erfaring og viden hos en gruppe medarbejdere, som hver dag hiver penge hjem til det danske samfund. Og med de planer, EU-Kommissionen har for vejtransportområdet, så bliver behovet for kontrol og indsats mod social dumping ikke mindre i fremtiden. Derfor er der kun gode grunde til, som minimum, at sikre en fortsat indsats fra SKAT. Alt andet er helt tosset, slutter Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094