23948sdkhjf

Motorvejsarbejde går i gang

2. etape af Kalundborgmotorvejen udføres.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen tog i dag første spadestik til 2. etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup. Ministeren fik hjælp af borgmester Søren Kjærsgaard, Holbæk Kommune, borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune, og elever fra Skovvejens Skole i Nr. Jernløse.

- Den nye motorvejsstrækning vil gøre det lidt nemmere at komme til og fra arbejde for de mere end 15.000 daglige bilister på strækningen. Og motorvejen giver bedre mulighed for vækst både for de mindre byer og de større kraftcentre, som Holbæk og Kalundborg Kommuner er kendt for, sagde transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i den forbindelse.

Den kommende etape af Kalundborgmotorvejen bliver en 4-sporet motorvej og erstatter et stykke af den nuværende Skovvejen fra Kvanløse til Dramstrup, der i dag dels er motortrafikvej og dels tosporet landevej på dele af strækningen.

Når den nye strækning åbner i 2019 vil den forlænge den eksisterende motorvejsstrækning med 6,5 km, så den i alt bliver på 13,5 km.

Mellem Sdr. Jernløse og Nr. Jernløse etableres et nyt rampeanlæg, der skal sikre adgangen til byerne i lokalområdet. Når motorvejen er færdig vil dele af den eksisterende Skovvejen blive lokalvej, og en mindre del af vejen vil blive helt nedlagt og overgå til landbrug.

Projektet er samlet set budgetteret til at koste ca. 430 mio. kr.

Vejdirektoratet åbnede 1. etape af Kalundborgmotorvejen i 2013 på strækningen fra Elverdam til Kvanløse. Linjeføringen af resten af en fremtidig motorvejsstrækning fra Dramstrup til Kalundborg er undersøgt og fastlagt, men er endnu ikke vedtaget ved anlægslov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078