23948sdkhjf

Lastbilkaravanen er kørt i garagen

2200 skoleelever er klogere på sikkerhed.

Gode trafikråd, grønne refleksveste og højtsyngende børn. Skolegårde i hele landet har været fyldt op med alle tre ting i de seneste uger. Lastbilkaravanen har nemlig været forbi forskellige skoler, besøgt mere end 2.200 børn og fyldt en af de mest centrale pladser i Hovedstadsområdet København op med lastbiler.

- Mit klare indtryk er, at vi har lært de mange glade børn om trafiksikkerhed. Vi har nogle helt konkrete og lavpraktiske trafikråd med, og det har børnene taget til sig. Humøret har på trods af lidt regnvejr været højt hele vejen igennem, og både børn og lærere har suget budskabet om trafiksikkerhed til sig. De første tilbagemeldinger fra skolerne bekræfter da også, at både børn og voksne har nydt vores besøg, siger Kasper Stoof, der er kampagneleder på årets Lastbilkaravane.

Lastbilkaravanen er en landsdækkende kampagne om sikker trafik mellem cyklister og lastbiler. Kampagnen kørte for fjerde år i træk, og igen i år var der fokus på de yngste trafikanter på vejene. Kampagnen henvender sig til eleverne i 0.-2. klasse, og de fik lov at se lastbilerne på allernærmeste hold.

Amager, Frederiksberg, Roskilde, Slagelse, Svendborg, Aarhus, Struer, Hobro og Sønderborg blev besøgt i de ni dage, som karavanen strakte sig over. I de otte af byerne blev skolegården eller parkeringspladsen fyldt op med lastbiler, mens Frederiksberg Runddel blev forvandlet til en holdeplads for lastbiler for én dag.

- Det har været en rigtig god karavane i år. Vi har nået mere end 2.200 elever, og vi har mødt stor opbakning fra hele branchen. Derfor skal der lyde en stor tak til vognmænd, chauffører og de samarbejdspartnere, der gennem hele karavanen har hjulpet til, siger Kasper Stoof.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062