23948sdkhjf

Innovationen halter i transportsektoren

Virksomheder viser dog større interesser.

Transport- og logistikbranchen forventer at tage et kvantespring inden for innovation de kommende tre år. I dag er det dog stadig kun et fåtal af transportvirksomhederne, som beskæftiger sig med innovation, sammenlignet med andre brancher. Det viser PwC’s CXO Survey 2017.

 

Undersøgelsen, med svar fra i alt 500 CXO’er, viser, at 41 procent af de adspurgte CXO’er svarer, at de har etableret en særlig innovationsenhed internt eller eksternt i virksomheden eller gør brug af eksterne samarbejdspartnere til radikal innovation.

Ser man nærmere på transport- og logistikbranchen i undersøgelsen, er det blot 24 procent af respondenterne fra branchen, som har en etableret innovationsenhed eller gør brug af eksterne samarbejdspartnere i dag. Dette er det laveste niveau sammenlignet med de øvrige brancher.

Endnu ikke et fokusområde 

Når det gælder virksomhedernes fokusområder, er der også færre CXO’er fra transport- og logistikbranchen end i de øvrige brancher, som peger på innovation. Blot 25 procent fra transport- og logistikbranchen svarer, at et af deres top fokusområder det kommende år vil være på innovation, hvilket er 16 procentpoint lavere end gennemsnittet for de øvrige brancher.

- De fleste brancher har på baggrund af den hastige teknologiske udvikling allerede nu et stort fokus på innovation. CXO’erne mener da også, at en vindervirksomhed i fremtiden skal være mere digital og udnytte ny teknologi og samtidig være innovativ, forklarer Bo Schou-Jacobsen, partner i PwC. Han henviser til, at otte ud af ti af respondenterne mener, at deres virksomhed skal blive mere digital og udnytte ny teknologi for at være en vindervirksomhed i fremtiden, mens syv ud af ti mener, de skal være mere innovative.

Kvantespring i sigte

Netop transport- og logistikbranchen forventes at gennemgå den største udvikling inden for radikal innovation i nærmeste fremtid. Om tre år forventer hele 68 procent af CXO’erne i transport- og logistikbranchen, at deres virksomhed vil have etableret en særlig innovationsenhed, et innovationsmiljø eller gøre brug af eksterne samarbejdspartnere. Det svarer til en stigning på hele 44 procentpoint. 

- Undersøgelsen viser, at transport- og logistikbranchen forventes at tage et kvantespring på innovationsområdet. Det kan skyldes, at de i høj grad forventer at blive påvirket yderligere af den digitale og teknologiske udvikling i fremtiden, vurderer Bo Schou-Jacobsen og fortsætter: 

- 3D-print vil skabe forandringer ift. fragt af produkter, droner og selvkørende biler vil også ændre branchen inden for få år.Disse udsigter betyder, at branchen i høj grad har en erkendelse af, at den radikale innovation, herunder at kunne udnytte teknologi og dens muligheder, får større betydning i fremtiden – ikke mindst for deres egen branche.  

Om undersøgelsen

PwC’s CXO Survey 2017, som er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv, tager udgangspunkt i svar fra flere end 500 danske erhvervsledere fordelt på teknologi-, handel- og transport- og logistikbranchen samt den finansielle sektor, industrielle virksomheder og professionelle services/rådgivning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063