23948sdkhjf

Sygdomsbehandling digitaliseres

Letter vilkårene ombord på skibe.

Søfartsstyrelsen stiller nu en digital udgave af Radio Medical-optegnelsen (RMO) til rådighed på styrelsens hjemmeside.

Nyskabelsen er et lille skridt på digitaliseringsvejen. Søfartsstyrelsen arbejder i disse år på at digitalisere så mange arbejdsgange som muligt for at lette byrderne mest muligt både for de søfarende og for erhvervet.

Annemette Knagaard, overskibsinspektør i Søfartsstyrelsen:

-Den nye løsning har været efterspurgt længe af de søfarende, som ikke længere skal besværes med at printe, skrive i hånden og scanne, når de skal indberette informationer til Radio Medical om sygdomstilfælde om bord på skibe.

Fakta:

Radio Medical-optegnelsen (RMO'en) skal udfyldes af sygdomsbehandleren om bord på skibet, når der er konstateret en sygdom/ulykke. Optegnelserne indeholder skemaer, som kan udfyldes om patientens tilstand. RMO'en skal sendes til Radio Medical Danmark, så lægen sikres de oplysninger, der er nødvendige for at kunne stille en så korrekt diagnose som muligt og på denne baggrund iværksætte en behandling.

Både sygdomsbehandler og læge har journalføringspligt.

Radio Medical Danmark: Er et døgnbemandet telemedicinsk/maritimmedicinsk serviceorgan, der bistår danske skibe i behandlingen af syge og tilskadekomne om bord.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078