23948sdkhjf

Kalundborg Havn på charmetur

Tager på cruise i Hamborg. .

De gode argumenter kan dårligt være i kufferten, når Kalundborg Havn på onsdag sætter kurs mod en af verdens største krydstogtmesser, Seatrade Europe, i Hamborg. Formålet er at vise rederierne, at Kalundborg er en attraktiv destination med havnefaciliteter, der matcher krydstogtrederiernes behov.

- Et væsentlig punkt i vores 2015-2020-strategi er at profilere Kalundborg Havn som en attraktiv og professionel servicepartner for krydstogtsrederierne. Med en vandybde på 15 meter er Kalundborg Havn blandt de få havne i Østersøen, der har kapacitet til at tage imod de allerstørste skibe. Samtidig ligger havnen centralt placeret i forhold til både sø-trafikken og sjællandske hotspots. Ikke mindst åbner vi i 2019 et helt nyt havneområde med optimale betingelser for turnarounds, siger cruisemanager i Kalundborg Havn, Liselotte Rørup.

Turnarounds er betegnelsen for havne med dybt vand og kajlængde nok til at tage imod de største krydstogtskibe, og som har en infrastruktur, der understøtter store besætnings- og passagerskift. Her har Kalundborg Havn gode kort på hånden. Havnebassinet i Kalundborg rummer Sjællands dybeste vand, og byggeriet af Ny Vesthavn omfatter blandt andet en 500 meter lang kaj optimal til krydstogtanløb. Desuden tager turen fra Københavns Lufthavn bare fem kvarter i tog eller bil, og med rute 23 højt på den politiske dagsorden kan der være udsigt til en endnu bedre kollektiv infrastruktur.

Samtidig har Kalundborg Havn teamet op med to af industriens mest erfarne aktører, Blue Water Shipping og PWL Port Services, der kommer til at sikre en professionel håndtering af de krydstogtskibe og -rederier, der fremover vil benytte Kalundborg som turnaround-destination.

Et af havnens allerstærkeste kort er placeringen ud til dybvandsruten i Storebælt, som giver skibene mulighed for at spare 12 timers sejlads og enorme mængder brændstof på turen tilbage til Østersøen, hvis de benytter Kalundborg Havn som alternativ til Københavns Havn.

Kalundborg Havn har lang erfaring som krydstogtdestination og har blandt andet haft besøg af Thomson Cruises, Saga Cruises, Fred Olsen Cruises, P&O Cruises, CMV, NSC Cruises, Costa Cruises og Star Clipper.

Seatrade Europe finder sted fra 6. til 8. september i Hamborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093