23948sdkhjf

Et rygstød til Det Blå Danmark

Danske Rederier ser positivt på udspil.

Regeringen har i dag fremlagt sit finanslovsforslag. Dermed bindes der en sløjfe på det skatteudspil og erhvervsudspil, der er blevet præsenteret de seneste dage. Samlet set giver regeringens udspil et godt afsæt for ny vækst i Danmark - ikke mindst inden for søfarten, mener Danske Rederier.

VLAK-regeringens finanslovudspil står i opsvingets tegn og skal ruste dansk økonomi. I finansloven opjusteres vækstskønnet for dansk økonomi til to procent i 2017, hvilket er det højeste vækstskøn siden 2006. Finanslovforslaget, skatteudspillet og erhvervsudspillet vil samlet set skabe en øget vækst og løfte velstanden i Danmark, sagde Kristian Jensen ved fremlæggelsen.

-Det vil skabere et rigere samfund, hvor vi har bedre råd til den velfærdsservice, som vi gerne vil have i Danmark. Vi har både råd til skattelettelser, erhvervsydelser og velfærd i de kommende år, sagde han.

Styrker Det Blå Danmark

Regeringens samlede forslag indeholder flere elementer, der vil styrke rederiernes konkurrenceevne. Blandt andet udvides forskerskatteordningen fra 5 til 7 år, hvilket vil gøre det mere attraktivt at hyre udenlandske nøglemedarbejdere til rederikontorerne.

Herudover lægges der op til at udvide sømandsskatteordningen til offshore specialskibe. Det vil give offshore-sektoren et solidt rygstød, der vil øge konkurrenceevnen overfor udenlandske rederier, hvilket vil sikre ny vækst på sigt. Regeringen vil også afskaffe registreringsafgiften for skibe, så det bliver mere attraktivt at sætte skibe under dansk flag.

Samlet set styrker regeringen vækstgrundlaget for Det Blå Danmark, siger Anne H. Steffensen.

-Der er tale om et finanslovsudspil, der ruster hele Danmark til ny vækst på flere fronter ved at gøre det mere attraktivt at arbejde og drive virksomhed. Særligt rækken af tiltag for erhvervslivet, herunder også søfarten, er et solidt grundlag for ny vækst. Vi håber, at der er opbakning i Folketinget til de mange gode takter, der vil styrke Det Blå Danmark, siger Anne H. Steffensen.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094