23948sdkhjf

Apport Systems vil sælge lager-data

Har udviklet Apport BI.

Den Hornslet-baserede systemleverandørvirksomhed Apport Systems vil med et nyt Business Intelligence-produkt (BI) give selskabets kunder mulighed for, med data som udgangspunkt, at optimere driften på lageret.

Produktet er en tilføjelse til porteføljen af ydelser hos Apport Systems, der har som mål at understrege over for potentielle kunder, der har lageret som omdrejningspunkt, at det er vigtigt at tænke WMS (Warehouse Management System) ind som en naturlig del af driften, før problemet opstår.

Medarbejdere med logistik-baggrund

Apport Systems blev grundlagt i 2000 af blandt andre Jakob Krogh, der som direktør i dag fortsat ejer og driver virksomheden.

- Da vi stiftede Apport Systems, kunne man købe standardsystemer, der kunne løse standardproblemer. Idégrundlaget for virksomheden var at lave software, der kunne målrettes og tilpasses kundernes specifikke problemstillinger. I 2003 lavede vi et skifte, hvor vi skrottede hardwaren og i stedet overgik til at udvikle rene softwareprodukter med WMS som grundtanke. En af udfordringerne med hardware er omkostningerne, da der skal investeres i ”X antal enheder”, mens man inden for software nemmere kan skalere, siger Jakob Krogh, der oprindeligt er uddannet systemingeniør, om baggrunden for stiftelsen af Apport Systems.

Systemleverandøren har hovedkontor i Hornslet på Djursland, salgsrepræsentation i Norge og Sverige og beskæftiger 35 medarbejdere. Og netop medarbejderne fremhæver Jakob Krogh som en af de vigtigste årsager til selskabets succes.

- Hovedparten af vores medarbejdere har en fortid inden for lager- og logistikbranchen, og det er et vigtigt omdrejningspunkt for os. Vi sætter en ære i at kunne ”tale” kundernes sprog. For vi vil helst tale logistik – ikke IT, siger han.

”Firkantede” i opstarten

Rygraden i Apport Systems er selskabets Apport WMS, der med flere end 80 installationer globalt overordnet er sat i verden for at give kunderne en konkurrencefordel ved lageroptimering gennem automatisering af manuelle arbejdsgange. Systemet bruger blandt andet voicepluk, stregkoder og trådløs datafangst til at effektivisere lagerrutinerne, og ifølge Apport kan WMS-systemet effektivisere kundernes lagre med som minimum mellem 25 og 40 procent.

Men ifølge Apport leverer selskabet ikke ”blot” et WMS-produkt.

- Vi investerer også tid i at forstå kundernes lagre og behov for, at den forandring, som et nyt WMS medfører, forankres rigtigt hos medarbejderne. Det gør vi for at sikre, at et nyt WMS ikke bare bliver et it-projekt, men en reel forbedring af lagerstyringen, lyder det.

Faktisk starter alle projekter op med en forudgående analysefase, der i løbet af to-tre måneders samarbejde med kunden skal sikre, at kunden er ”ordentligt med”.

- Vi følger en fast og gennemprøvet projektmodel i vores måde at køre projekter på, men det er kun for, at kunden ender med det produkt, der er det helt rigtige for dem. Vi leverer også rådgivning, og vi sætter en ære i at udfordre kunden på driften. Vi holder også styr på kundens organisation og på, om kundens medarbejdere har den rette uddannelse, siger Jakob Krogh.

Han anerkender, at sådan en forberedelsesproces ikke er gratis, og har heller ikke noget imod at indrømme, at Apport ikke er det billigste produkt på markedet. Det skal dog ses som et kvalitetstempel, da selskabets måde at gennemføre projekter på er med til at skabe succes for kunden, siger han.

- Vi ser vores WMS som et stykke produktionsapparat, der skal fungere. Hvis ikke vores WMS fungerer for kunden, så kan kunden ikke levere. Derfor bærer vi også risikoen, for vi er eksperterne, og hvis ikke vi skulle, hvem skal så? Derudover gennemfører vi vores leverancer 100 procent på fastpris, og det har jeg ikke hørt, at andre gør, lyder det fra Jakob Krogh.

Trækker data ud

Det nyeste skud på stammen i Apports produktportefølje er Apport BI - et såkaldt Business Intelligence-produkt, som Apport har udviklet i samarbejde med den Lystrup-baserede IT-konsulentvirksomhed Inspari.

Apport BI er baseret på platformen Tableau og kan tilgås fra pc og mobil. Med Apport BI vil de to østjyske selskaber tilbyde kunderne et BI-værktøj, der kan gøre lageret til en strategisk platform for vækst og driftsoptimering gennem indsamling af data på alt, hvad der foregår på et lager.

- Vi har lavet et samarbejde med Inspari, der kan lave data på alt, hvilket jo er virkelig interessant. Inspari er eksperter i at lave Business Intelligence-værktøjer, og vi er eksperter i, hvordan de data skal bruges. Vi kan tage dataene og gøre dem visuelt forståelige for kunden, og i øjeblikket er der ingen andre, der laver noget tilsvarende, siger Jakob Krogh.

Med Apport BI er det således målet for selskaberne at tilbyde kunderne et værktøj, der kan optimere driften, give et realtidsbillede af brugte ressourcer, give indsigt i den optimale indretning af lageret og lave omkostningsanalyser på alt fra varenumre til medarbejdere.

- Indtil videre har kunderne været ellevilde over de muligheder, så det produkt forventer vi os meget af, siger Jakob Krogh.

”Hvorfor WMS?”

Apport Systems kunder varierer i størrelse og type, men alle har de til fælles, at lageret på den ene eller den anden måde er omdrejningspunktet for virksomheden. Det være sig eksempelvis produktions- og grossistvirksomheder, men også webshops, der er Apports hurtigst voksende marked.

Men hvor den voksende e-handel er en af selskabets store muligheder for vækst i fremtiden, udgør internettet samtidig en af udfordringerne for Apport, der med sin størrelse kan betyde, at man som en virksomhed med forholdsvis beskeden størrelse nemt kan ”drukne” i mængden af udbydere.

Det siger Christian Mikkelsen, der har ansvaret for forretningsudvikling hos Apport Systems.

- Det er en udfordring, at udtrykket WMS er et begreb, der ikke siger folk særlig meget. Derfor kan det være svært at komme frem i lyset og blive ”fundet” som pålidelig leverandør. Det har vi gjort flere tiltag i forhold til - blandt andet ved at gøre vores profil skarpere og få ny hjemmeside, siger Christian Mikkelsen.

Jakob Krogh mener desuden, det kan være svært at overbevise potentielle kunder om, at de rent faktisk har brug for produktet:

- Vi vil rigtig gerne have fat i de mindre virksomheder, for så kan vi være med på deres rejse, i takt med at de vokser. Derfor er en anden udfordring også, at vi leverer et produkt, som flere virksomheder måske ikke mener, de har behov for, siger Jakob Krogh, mens Christian Mikkelsen tilføjer:

- Vigtigheden af lageret bliver først tydeliggjort, når der opstår et problem. Man skal derfor sørge for at tage sig ordentligt af det i den tidlige fase. Med andre ord så handler det for os om at finde de virksomheder, der har et ubevidst behov, og gøre dem det bevidst, siger Christian Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064