23948sdkhjf

Køge Bugt Motorvejen klar i 8 spor

Fire års arbejde er overstået.

Det kæmpemæssige arbejde med at udvide Køge Bugt Motorvejen fra seks til otte spor er stort set afsluttet.  

- Vi gik i gang i 2013 og nærmer os nu med hastige skridt afslutningen på udvidelsen af motorvejen fra seks til otte spor, siger projektleder Robin Højen Madsen.

I går – søndag – kørte vi vores maskiner væk. Nu har trafikanterne otte kørebaner, og hastigheden sættes op til 110 km/t.  

Dermed er det slut med trafikomlægninger, sporskifte, ujævn asfalt og hvad der ellers har hørt sig det store udbygningsprojekt til de seneste fire år.    

I forrige weekend lagde Vejdirektoratet frisk asfalt på kørebanerne i nordgående retning. Og i den netop overståede weekend blev afstribningen lagt på.   

Med fire spor i hver retning forbedres fremkommeligheden på den udbyggede strækning.

Efter weekendens arbejder udestår diverse småarbejder, men det er ikke arbejder, som vil genere trafikken.  

Gode erfaringer

I forbindelse med udlæg af asfalt mellem Solrød S og Køge afprøvede Vejdirektoratet en ny teknik med mobile autoværn, så der var fire spor i den retning, hvor trafikmængden var størst.  

- Vi har gjort os nogle rigtig gode erfaringer og de mobile autoværn har været en succes og kun givet minimal forlængelse af rejsetiden for pendlerne. Faktisk var forlængelsen af rejsetiderne meget kortere end vi havde turdet håbe på. Rejsetiden på strækningen blev kun forlænget med cirka et minut i begge retninger, og i myldretiden blev rejsetiden forlænget med to-tre minutter i begge retninger i forhold til, inden arbejdet gik i gang, forklarer Robin Højen Madsen. 

I gennemsnit i løbet af året kører mere end 120.000 bilister hver dag på Køge Bugt Motorvejen.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063