23948sdkhjf

Byg videre på stærke sider

Væksten i dansk erhvervsliv skal sikres.

Finansloven skal løfte væksten i de danske virksomheder. Så klar var meldingen, da finansminister Kristian Jensen (V), Peter Skaarup (DF) og adm. direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen i går debatterede vækst på Christiansborg.

Finansloven kommer til at have fokus på fremtidens vækst, når den i næste uge fremlægges af regeringen. Sådan var meldingen fra finansminister Kristian Jensen (V), da han i dag deltog i en debat om fremtidens vækst på Christiansborg med Peter Skaarup (DF) og adm. direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen.

Det var den eksportorienterede erhvervsalliance ‘Fem Styrker’, som består af HORESTA, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, LIF og Danske Rederier, der havde sat ledende politikere fra folketingets partier stævne til en diskussion om, hvor fremtidens vækst skal komme fra. Fem Styrker repræsenterer virksomheder, der har lange traditioner i dansk erhvervsliv og sammen bærer en stor del af den danske eksport. Den styrke skal bevares, mener gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup.

- Det er en god idé som land at bygge videre på de styrker, som i forvejen har gjort det godt i dansk erhvervsliv, som for eksempel rederierne. Vi skal bygge videre på  de styrker i Danmark, siger Peter Skaarup.

For søfarten foregår to tredjedele af omsætningen uden for EU. Derfor mener Danske Rederier, at rammerne omkring skibsfarten skal matche international standard og de lande fra hele verden, som danske rederier konkurrerer imod. Adm. direktør Anne H. Steffensen mener derfor, at der skal handling bag ordene fra anbefalingerne fra det maritime vækstteam fra april.

- Vækstplaner for styrkepositionerne er værktøjet til fremtidig vækst. Planerne skal sikre præcise justeringer i tillæg til gode brede rammevilkår, så vi kan konkurrere globalt. Det er søfarten et godt eksempel på. Det maritime vækstteam har lavet et solidt arbejde, og nu handler det om at få sat handling bag de mange forslag, så vi eksempelvis sikrer konkurrenceevnen for den maritime offshore, siger adm. direktør Anne H. Steffensen.

Finansministeren kvitterede for de mange gode vækstinitiativer, men vil ikke love, at alle bliver mødt i de kommende forhandlinger.  Han løftede dog sløret for, at vækst i virksomhederne ville være en vigtig del af forhandlingerne.

- Vi kommer til at styrke mulighederne for at drive virksomhed i Danmark markant. Det er nu, vi skal investere i væksten, siger finansminister Kristian Jensen (V).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078