23948sdkhjf

Undersøg alternativer

Hærvejskomiteen kommenterer undersøgelse.

Hærvejskomitéen har netop afgivet sit høringssvar i forbindelse med Vejdirektoratets VVM-undersøgelse af første etape og forundersøgelse af hele strækningen for Ny Midtjysk Motorvej.

I komitteen glæder man sig først og fremmest over, at projektet nu går ind i en mere konkret fase, for behovet for aflastning af E45 og ikke mindst Vejlefjordbroen stiger dag for dag. Der er behov for at komme i gang med en langsigtet løsning så hurtigst som muligt.

Generelt har Hærvejskomitéen ingen holdning til linjeføring. Den arbejder med et overordnet, nationalt sigte og skal ikke pleje nogen lokal- eller regionalpolitiske interesser.

Derfor er der  tilfredshed med, at der undersøges flere forskellige alternativer samt den meget vigtige tværforbindelse fra parallelmotorvejen til aflastning af trafikken til/fra Fyn og Sjælland.

Til gengæld savner komiteen, at den østligste korridor – den såkaldte Korridor B+ – også indgår i analyserne. Korridor B+ har i den seneste analyse fra Vejdirektoratet bl.a. udmærket sig ved at sikre den markant højeste aflastning af Vejle Fjordbroen.

På den baggrund – og for at sikre det fulde, dækkende billede – anbefales det, at VVM-undersøgelsen derfor dækker alle tre relevante alternativer.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097