23948sdkhjf

ITD i dialog med energiminister

Ønsker bedre resultater for privat sektor.

Regeringens har som led i sin samlede nye forsyningsstrategi præsenteret forslag til en revision af affaldssektoren (se strategien her). I den forbindelse mødtes ITD onsdag den 16. august 2017 med energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

ITD præsenterede på mødet sine vigtigste synspunkter i forhold til forsyningsstrategien og gav sine input til, hvordan danske, private affaldsvirksomheder får de bedste resultater af de kommende forhandlinger.

- Vi tilkendegav over for energi-, forsynings-, og klimaministeren, at der set fra vores bord er et stort behov for langt bedre betingelser for private aktører i affaldssektoren. Vi er overbevidste om, at øget konkurrence vil sikre en mere effektiv affaldshåndtering og højne det nødvendige investeringsniveau i sektoren, siger ITD's administrerende direktør, Carina Christensen.

Kommuner dikterer

Ifølge ITD vil øget konkurrenceudsættelse på affaldsområdet sikre en mere fleksibel og omkostningseffektiv affaldshåndtering. Det vil samtidig give danske indsamlings- og transportørvirksomheder nye markedsmuligheder.

- I ITD har vi igennem en årrække været fortalere for et opgør med den nuværende lovgivning, hvor kommunen i vid udstrækning dikterer markedet. Blandt andet finder vi det dybt problematisk, at kommunerne har ret til at anvise affald til egne forbrændingsanlæg, hvor takstniveauet også fastsættes af selvsamme kommune. Det er blot ét ud af mange eksempler på områder, hvor affaldssektoren kan optimeres. Derfor kan vi også kun opfordre forhandlingsparterne til at tilslutte sig en ambitiøs plan for affaldssektoren. Vi håber, at ministeren vil bringe vores synspunkter med videre til forhandlingsbordet, siger Carina Christensen.

Selvkørende lastbiler

På mødet med energi-, forsynings-, og klimaministeren drøftede ITD også veje til en grønnere vejgodstransport. ITD støtter op om fælles europæiske løsninger på klimaområdet og påpegede det vigtige i, at omstillingen er udgiftsneutral, så danske virksomheder ikke stilles dårligere end de udenlandske konkurrenter. Endeligt fremhævede ITD behovet for sikring af højhastighedsnetværk langs vejene, hvor særligt 5G-teknologien er vigtig for en digitalisering af transportsektoren, herunder test og indfasning af selvkørende lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079