23948sdkhjf

Pihl og Prehn kører på brint

Trafikpolitikere på tour besøgte Fredericia Havn

I sidste uge startede transportordførerne Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet og Kristians Pihl Lorentzen på et trafikalt sommertogt gennem Danmark. Turen – der startede i Skagen sluttede i går i Gedser – er forgået i en brintdrevet bil.

Søndag 6. august lagde parret turen forbi Fredericia Havn, der er en del af det tværkommunale havnesamarbejde ADP A/S.

Brint virker

Ét af formålene med turen har netop været at teste om brintbiler er landsdækkende.

Til spørgsmålet om, hvorvidt de har haft udfordringer med at køre i en brintbil, svarer Rasmus Prehn:

- Vi har ikke haft udfordringer og rækkevidden er OK. Vi kan køre ca. 500 km på en tank, afhængig af hvor hurtigt vi kører. Og det er gået fint ned igennem Jylland.

ADP’s adm. direktør Nils Skeby var naturligvis glad for politiker-besøget.

- Jeg har jo ved flere lejligheder haft mulighed for at fortælle de danske politikere om de samfundsmæssige gevinster der ligger i at udnytte eksisterende infrastruktur og Fredericia Havns beliggenhed til udviklingen af multimodale transportløsninger, som på sigt forhåbentligt kan afhjælpe trængslen på vores veje. Det vil også være mit budskab til Pihl og Prehn under besøget i dag, siger Nils Skeby, CEO i ADP A/S.

Asfalt eller havvand

De to politikere bekræfter, at der har været trængsel på vejene ned igennem Jylland. Og derfor er de også lydhøre overfor tankerne om at få noget af den tunge godstrafik flyttet væk fra vejen og over på skib.

- Lastbiler fylder meget på vejene, og fordi vi nu har gang i hjulene i samfundet kan vi også se, at godsmængderne fortsat vil stige. Men der er gods nok til alle, og derfor er der et stort potentiale i at flytte noget af godset væk fra vejene og over på jernbane og skib. At koble transportformer er godt både for de sammenhængende transportformer og den grønne transport, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Efter det korte møde med Nils Skeby blev der tid til at komme op i én af kranerne på Fredericia Havn og nyde udsigten udover Lillebælt.

Hyundai til Toyota

Turen gennem Danmark gennemføres i en lydløs og forureningsfri bil. Inden Pihl og Prehn kunne drage videre mod Svendborg som næste stop på deres sommertogt, blev der efter planen tid til et bilskifte på Fredericia Havn.

Hvorfor skifter I bil her?

- Vi ville gerne prøve to modeller. Indtil Fredericia har vi kørt i en Huyndai, og nu har vi skiftet til en Toyota, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Med en anelse forsinkelse tog Pihl og Prehn afsked og startede deres nye brintbil med kurs mod mod Fyn og Svendborg, hvor flere besøg og møder med lokale politikere var planlagt søndag. Mandag gik turen til Sjælland, hvor politikerparret var forbi Køge, Nakskov, Rødby inden turen sluttede i Gedser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094