23948sdkhjf

Beskadiget bro koster kassen

Speditører forventer store tab.

Siden onsdag i sidste uge har den vigtige motorvejsbro over Rhinen ved Duisburg været totalt spærret for både person-og lastbiler. Rhinbroen på A40 er yderst vigtig for transportbranchen med godskørsel i store dele af ikke blot Tyskland, men hele Europa.

En inspektion af broen viste, at der er tale om et alvorligt brud på fundamentet og derfor blev den drastiske beslutning om totalspærring øjeblikkelgt indført.

Transportorganisationen VVWL, der omfatter speditører og transportører i Nordrhein-Westfalen, imødeser alvorlige problemer for sine medlemsvirksomheder og mener, at enkelte kan være truet på deres eksistens.

Det skyldes, at flere virksomheder har langtløbende og bindende aftaler, hvor der ikke er taget højde for omkostninger ved længere transporttid samt at forsinkelser af leverancer må påregnes.

Rhinbroen er blot et af mange tilfælde i Tyskland, hvor der er konstateret større skader på grund af manglende vedligehold. Danske transportvirksomheder kender problemet fra især Rader Hochbrücke (A7), der fører over Kielerkanalen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083