23948sdkhjf

Luftfartsstrategi får kold skulder af CPH

Regeringen foreslår justeringer til lufthavnens reguleringsmodel.

VLAK-regeringen ønsker med den nye luftfartsstrategi for Danmark at styrke grundlaget for luftfarten i Danmark.

Det er dog ikke alle, der er lige tilfredse med de midler, strategien foreslår at tage i brug for at komme i mål med hensigterne.

Bedre rammevilkår

Ole Birk Olesen, transportminister:

- Vi er i Danmark blevet vant til at have gode flyforbindelser året rundt. Det er dog bestemt ikke noget, som vi på kort eller lang sigt kan tage for givet. Der er både i Europa og inden for Norden en stadig skarpere konkurrence om at tiltrække nye flyforbindelser og få flere daglige afgange til vigtige destinationer. Derfor skal vi sikre gode rammevilkår for luftfarten i Danmark, som skal understøtte, at tilgængeligheden forbliver høj og fortsætter med at vokse til gavn for Danmark, lyder det fra transportens førstemand.

Københavns Lufthavn spiller som Nordens største lufthavn en nøglerolle for luftfarten i Danmark, og den erkendelse tager regeringens luftfartsstrategi alvorligt. Strategien omfatter således 38 konkrete forslag, hvoraf hele 14 af disse er direkte rettet mod Københavns Lufthavn.

Vil justere reguleringsmodellen

Flere af tiltagene har til formål at skabe bedre rammevilkår for den store lufthavn, men hvor strategien giver anledning til panderynker for CPH, er, når regeringen eksempelvis foreslår justeringer til lufthavnens reguleringsmodel, der ifølge strategien skal sikre en mere transparent forhandling mellem CPH og luftfartsselskaberne. Derudover vil regeringen med justeringerne sikre, at en større del af lufthavnens kommercielle indtjening bruges direkte til at dække omkostninger ved luftfartstrafikken.

Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for Københavns Lufthavne A/S:

- Transportministeriets reguleringsforslag har potentielt væsentlig, negativ indvirkning på vores strategi og økonomi, og det er vi nødt til at analysere i detaljer. Vi er overbeviste om, at det havde været muligt at finde bedre måder at nå det politiske mål om at stimulere udviklingen af knudepunktet og sikre vores udbygnings- og investeringsplaner. Vi har præsenteret mange forslag og idéer til den nationale luftfartsstrategi, eksempelvis lavere indenrigs- og transfertakster. Vores udbygningsplan er baseret på en finansieringsmodel, som Transportministeriet nu foreslår at ændre afgørende. Hvis det gennemføres, er vi nødt til at revurdere vores udbygnings- og investeringsplaner, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Læs meget mere om sagen i den kommende udgave af Danmarks Transport-Tidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063