23948sdkhjf

Strid om nummerpladedata

Cabotage-overvågning måske ulovlig?

Rigspolitiet har oplyst, at data fra politiets nye optiske nummerpladsscannere gemmes i 30 dage – uanset om køretøjet er forbundet til kriminelle forhold eller restancer til det offentlige, eller at køretøjet – eller rettere køretøjets ejer – her helt uskyldige.

Ifølge professor i persondataret, Peter Blume, Københavns Universitet, så er det formentlig i strid med persondataloven, der forpligter myndighederne til at slette data om ”uskyldige” inden for 24 timer.

Nummerpladescannerne er monteret på politiets patruljevogne og ved grænseovergange, færgelejer og andre trafikale knudepunkter.

I transportbranchen har stærke kræfter – sammen med støtter på Christiansbrog – arbejdet for at få scanneren indført, fordi det vil give et bedre overblik over udenlandske lastvognes cabotagekørsel i Danmark – og anvendes til at fange ulovlige cabotagetransporter.

Men hvis det ikke er lovligt at gemme data i mere end 24 timer for køretøjer uden ”kriminelle” – så vil det reelt være ubrugeligt, til at fange cabotagesyndere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078