23948sdkhjf

Blue Water henter Østersø-kontrakt

Transport og oplagring af coatede rør.

Nord Stream 2 AG,  som står for udviklingen af Nord Stream 2-rørledningen gennem Østersøen fra Rusland til Tyskland, har tildelt Wasco Coatings Germany GmbH kontrakten på coating, oplagring samt logistikken for de 200.000 rør, som projektet fordrer.

Wasco har nu tildelt Blue Water Shipping A/S, Esbjerg en kontrakt dækkende transport, håndtering og oplagring af de 113.000 af rørene. De resterende 87.000 rør afskibes direkte fra coatingfabrikkerne til rørlægningsfartøjerne.

475 afskibninger

Blue Water Shippings kontrakt dækker søtransport af rør fra Wascos coatingfabrikker i Mukran, Tyskland og Kotka, Finland til oplagringsfaciliteter i Karslhamn, Sverige og Hanko, Finland. Denne del af projektet inkluderer  omkring 475 afskibninger med coastere. Blue Waters andel omfatter lastning af rørene, transport til oplagringsfaciliteterne, driften af disse faciliteter og lastning af de fartøjer, som omlaster rørene til AllSeas rørlægningsfartøjer.

Efter en international licitationsrunde med deltagelse af fem firmaer tildelte Wasco  kontrakten til 40 millioner EUR til Blue Waters hovedkontor i Danmark. Blue Water vil yderligere involvere firmaets lokale kontorer i Sverige, Finland og Tyskland såvel som lokale underleverandører i Sverige og Finland. 

Omfattende erfaring

-Vi er meget stolte over at have vundet denne kontrakt. Gennem årene har vi opbygget en stærk position som specialister i at styre og udføre projekter, som er logistikmæssigt udfordrende. Vi har omfattende erfaring med havneoperationer inklusive ledelse og drift af midlertidige faciliteter, og vi ser frem til samarbejdet med Wasco og Nord Stream 2, siger Kurt Skov, CEO og grundlægger af Blue Water Shipping.

Blue Water vil arbejde tæt sammen med Wasco omkring dette store project. Wasco står for coating af alle 200.000 højdensitets-stålrør  med beton – som fordobler vægten af et 12 meters rør til gennemsnitlig 24 tons. Første afskibning er planlagt til at starte i juli.

De to 1.200 km lange Nord Stream-rørledninger vil hovedsageligt følge samme rute som den eksisterende Nord Stream i Østersøen – fra Ruslands kyst til Greifswald på den tyske nordkyst. Den bliver en af verdens længste offshore naturgas-rørledninger med kapacitet til at transportere 55 milliarder kubikmeter gas pr. år fra Rusland til Europa - med tilslutning til rørledninger indenfor Den Europæiske Union for videreførsel. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.057