23948sdkhjf

Aalborg Lufthavn: Færre passagerer i maj

Kunne ikke leve op til sidste års rekord-maj.

I Aalborg Lufthavn kunne maj måned ikke leve op til rekord-maj’en fra 2016, der var den travleste maj i lufthavnens historie.

Sidste år i maj benyttede 139.848 passagerer sig af Aalborg Lufthavn, men i dette års maj lød tallet på 132.234, hvilket betød en samlet tilbagegang i passagertallet på 5,4 procent.

Chartertrafikken gik tilbage med hele 17,6 procent, hvilket ifølge lufthavnen blandt andet skyldes uregelmæssigheder i Tyrkiet, der har fået flere rejseudbydere til at reducere antallet af afgange til landet.

Indenrigstrafikken faldt med 6,7 procent, hvilket fra Aalborg Lufthavn forklares med, at både Kristi Himmelfart og Store Bededag i år lå i maj, hvilket giver anledning til fridage og dermed færre erhvervsrejsende.

Dermed blev udenrigstrafikken den eneste, der med en stigning i passagerantallet på 7,2 procent noterede fremgang.

- For anden måned i træk ser vi vækst i udenrigstrafikken, så den negative kurve, vi oplevede i løbet af 2016 og den første del af 2017, er knækket og i en positiv udvikling. Vi har i år et godt udvalg af populære rejsemål med mange ugentlige afgange, der giver en større fleksibilitet for de rejsende. Det gør det langt nemmere at planlægge ferien og komme afsted på for eksempel en forlænget weekend i Barcelona, Malaga, eller London, siger lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063