23948sdkhjf

Danmark vært for European Maritime Day

Svendborg tildelt rollen som værtsby i 2024.

Danmark skal i 2024 være vært for den store internationale konference European Maritime Day.

Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Erhvervsministeriet i går tirsdag.

Konferencen samler hvert år over 1.000 maritime eksperter og repræsentanter fra erhvervet til den to dage lange konference, der har til formål at sætte fokus på vigtigheden af maritim økonomisk aktivitet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen indstillede tidligere i år Svendborg som værtsby for den store konference, og det ønske har EU’s Ministerråd opfyldt.

- Det er med stor glæde, at jeg i dag kan annoncere, at Svendborg bliver vært for European Maritime Day. Vi har arbejdet intenst på at få konferencen til Danmark, og Svendborg er ideelt placeret i Det Sydfynske Øhav til en konference med fokus på videreudvikling af en robust maritim sektor, der er af stor vigtighed for Danmark. Konferencen er en unik mulighed for at fremvise den danske styrkeposition på det maritime område. Danmark har utrolig meget at byde på – også når vi skal udvikle fælles visioner for fremtidens maritime sektor. Jeg håber, at konferencen kan danne rammen om nye innovative martime tiltag, der kan sikre en fortsat stærk, inkluderende og vækstskabende maritim sektor, lyder det fra Brian Mikkelsen.

Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune, udtrykker naturligt begejstring for nyheden:

- Jeg er glad for, at Svendborg bliver hjemsted for den internationale konference. Netop med vores maritime historie og vores nuværende satsning på hele det maritime felt med en række stærke maritime uddannelsesinstitutioner er det en cadeau, at vi er blevet valgt. Vi har haft et godt og tæt samarbejde med en lang række samarbejdspartnere, der alle har vist stor interesse for at yde en indsats på hvert deres felt, siger Lars Erik Hornemann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062