23948sdkhjf

EU igangsætter arbejdet med vejpakken

Arbejdsgrupper går i gang.

Praktikken i det kommende arbejde i EU på vejtransportpakken bliver stadig mere tydelig.

Rådets hidtidige fokus har været på de underliggende argumenter og analyser af forslagene. Medlemsstaterne har fået lejlighed til at stille spørgsmål til Kommissionen om, hvad der har motiveret dem til at foreslå det, de har foreslået.

Det oplyser NLA (Nordic Logistic Association).

Fra det 1. juli 2017 begynder det estiske formandskab at fokusere på selve forslagene med de sociale forslag og forslag om markedsadgang. Formandskabet planlægger en statusrapport til  Transportministerrådsmødet i december 2017.

I Parlamentet er det nu besluttet, at S & D-gruppen (socialister) udarbejder rapporterne om Eurovignette og cabotage samt adgang til erhvervet.

PPE-gruppen (konservative) udarbejder rapporter om køre- og hviletid, interoperabilitet mellem elektroniske betalingssystemer og lejede køretøjer.

GUE-NGL (venstre) gruppen er ansvarlig for forslaget om kontrol og udstationering af arbejdstagere.

Andre udvalg forventes fortsat at blive involveret på et eller andet niveau i det videre arbejde, som vil begynde i detaljer i september.

Traditionelt er Europa-Parlamentet bedre rustet til at behandle flere forslag på samme tid. Dette er vanskeligere for Rådet, hvor drøftelserne har tendens til at tage længere tid. Dette skyldes dels, at der er et ønske om at forsøge at nå til enighed, dels fordi politisk vejledning kan være nødvendig, dels på grund af begrænsede ressourcer: lokaler, tolke, repræsentanter for medlemsstaterne osv.

Så det er ikke usandsynligt, at Parlamentet vil forsøge at vedtage førstebehandlingsrapporter inden parlamentsvalget i foråret 2019.

Men det er heller ikke usandsynligt, at Rådets arbejde med forslagene ikke er nået tilstrækkelig langt med alle forslag til at kunne indlede forhandlinger med Parlamentet. Så for nogle forslag kan der forhandles aftaler lige før foråret 2019, og for resten vil det blive overladt til det nye parlament og den nye Kommission, der vil være på plads i efteråret 2019.

For disse forslag - eller for hele pakken – kan en eventuel aftale først kunne indgås i 2020. Og efter dette følger så implementeringen.

Så det vil stadig vare nogen tid, før nye regler er på plads.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065