23948sdkhjf

Molslinjen letter presset

Aflaster kø-plagede motorveje.

Vand frem for vej. Det er den tendens, som Molslinjens seneste trafiktal peger i retning af.

I årets første fem måneder kørte 459.708 bilister om bord på Molslinjens hurtigfærger, mens rederiet i samme periode sidste år sejlede 424.128 biler over Kattegat.

Det betyder, at 8,4 procent flere biler tog vandvejen og dermed undgik de kø-ramte motorveje mellem Jylland og Sjælland. I alt har rederiet således lettet presset på vejene med hele 92 millioner bil-kilometer i perioden.

-2016 slog alle rekorder, og det ser ud til, at vi i 2017 kan bidrage yderligere til at reducere trafikbelastningen på især de jyske og fynske motorveje, hvor bilisterne endnu en sommer må se frem til vejarbejder og medfølgende lange, varme bilkøer, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Molslinjen har 1. juni sat endnu en superfærge, den nybyggede Express 3, i rute på Kattegat. Det betyder, at Molslinjen nu kan tilbyde op til 28 daglige afgange mellem Jylland og Sjælland.

Antallet af passagerer runder i årets første fem måneder 1.014.663 mod 976.101 året før.

-Det er en stigning på fire procent. Det tal viser, at vi fortsætter med at tage markedsandele fra Storebæltsbroen og bekræfter tendensen med, at folk gerne vil sejle uden om trafikpropperne, siger Jesper Skovgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063