23948sdkhjf

ITD ønsker vækstteam

Fremtidsgruppe bør suppleres.

Nedsættelsen af Ole Birk Olesens fremtidsgruppe for transporter er et skridt i den rigtige retning, men den teknologiske og markedets udvikling kræver, at der suppleres med et vækstteam for transport- og logistiksektoren, der kan komme med konkrete anbefalinger her og nu.

Det er positivt, at transportministeren nu nedsætter en ekspertgruppe, der skal foretage en analyse af de mulige fremtidsperspektiver for mobiliteten og transportsystemet, den igangværende teknologiske transformation og de ændrede samfundsstrukturer. Det arbejde hilser ITD naturligvis velkommen.

-Når det er sagt, så ændrer det ikke ved, at vi i transporterhvervet her og nu savner konkrete anbefalinger til øget vækst og styrket global konkurrencekraft. Det står desværre ikke på agendaen for den nye ekspertgruppe, og ITD anbefaler derfor, at Ole Birk Olesen hurtigst muligt supplerer den nye ekspertgruppe for fremtidens transporter med et vækstteam, siger Carina Christensen, adm. direktør i ITD.

- Danmark er en stærk international spiller på transportområdet, hvor danske virksomheder er blandt de førende i verden. Men konkurrencen intensiveres. Det er derfor vigtigt, at vi ruster os til at stå distancen internationalt – også på lang sigt. Det haster med at komme i gang med det arbejde. Et vigtigt skridt kunne være at oprette et vækstteam med repræsentanter fra de stærke danske transportvirksomheder,.

Vækstteamet kan ifølge ITD være et stærkt supplement til ministerens nye ekspertgruppe.

- Et vækstteam skal belyse udfordringer og barrierer for vækst i det danske transporterhverv samt udarbejde konkrete anbefalinger til fremtidsrettede vækstvilkår. Jeg mener, at dette vil være et perfekt supplement til den nye ekspertgruppe. Sammen vil de to teams kunne lede os i den rigtige retning, både når vi skal sikre kloge investeringer på transportområdet og ruste os til fremtidig vækst i transporterhvervet, siger Carina Christensen.

ITD mødes med ministeren torsdag den 22. juni 2017 og vil her blandt andet drøfte forslaget med ministeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11