23948sdkhjf

Motorvejs-udvidelse starter i dag

Udbygningen af E45 går i gang.

Det indledende arbejde med udbygningen af motorvejen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd går i gang tirsdag den 13. juni. Nødsporene på strækningen skal forstærkes.

Arbejdet, der begynder nu, er dermed forberedelse til selve udbygningsprojektet, som først for alvor starter i 2018.

Når de nye spor bygges i 2018, skal trafikken lægges om, så den kører i nødsporene. Og det kan de ikke holde til, forklarer projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet:

-Nødsporene på strækningen er ikke bygget til tung trafik. Asfalttykkelsen svarer stort set til en cykelsti, og den vil simpelthen blive kørt i stykker, hvis der kører biler og lastbiler derude i en periode. Derfor skal de forstærkes nu, siger han.

Aften- og natarbejde begrænser problemer

Det mest omfattende arbejde bliver udført som aften- og natarbejde for at begrænse konsekvenserne for trafikken. Her vil højre spor på motorvejen blive spærret, og hastigheden på motorvejen reduceres til 80 km/t.

Arbejdsperioden er hver aften og nat fra klokken 19.00 til klokken 06.00. Det bliver ikke nødvendigt at spærre hverken til- eller frakørsler under arbejdet, og der arbejdes ikke i weekender.

I dagtimerne vil trafikanterne opleve, at nødsporet er spærret og hastighedsbegrænsningen vil være 110 km/t. Begge arbejdsområder vil være omkring tre kilometer lange ad gangen.

Robin Højen Madsen forventer, at arbejdet vil medføre kødannelser:

-Vi har forsøgt at planlægge arbejdet, så det generer trafikken mindst muligt. Det er derfor en stor del af det ligger aften- og nat. Men det er en meget trafikeret motorvej, så vi kan ikke undgå kø, desværre,siger Robin Højen Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.051