23948sdkhjf

Fra kontanthjælp til Alpe d’Huez

En gevinst for hele transportbranchen.

Fokus på job, uddannelse og personlig udvikling. Det, kombineret med en bedre fysisk form, er, hvad unge kontanthjælpsmodtagere fra Aabenraa Kommune har været i gang med siden januar 2017, da de begyndte på projektet Unge på toppen.

De unge ledige får alle praktikplads på en virksomhed i transport- og logistikbranchen. Ved siden af praktikken arbejdes der sideløbende med at indfri et stort, ambitiøst mål: Midt i juni drager deltagerne nemlig på en tolv dage lang cykeltur. Målet er toppen af Alpe d’Huez i de franske alper.

Ny selvtillid

Kombinationen af et fuldtidsjob og et fysisk mål skal være med til at give selvtillid og fornyet tro på tilværelsen for projektets deltagere.

Hos DTK, Dansk Transport Kompagni A/S, Padborg har man haft en praktikant fra projektet tilknyttet, og det har været en succes.

- For os lå det lige til højrebenet at sige ja tak. Og det har vi ikke fortrudt. Det har været et godt projekt, og det er kun godt, at vi kan få gang i nogle af de unge mennesker, som vi jo mangler i branchen, forklarer lagerchef Søren Ege Nielsen, der desværre måtte sige farvel til sin praktikant, der midt i projektet rev sin akillessene over. Alligevel nåede han at efterlade et godt indtryk:

- Vi er meget tilfredse med forløbet. Han trængte til nogle faste rammer, og det kunne vi give ham. Samtidig fik han sit eget ansvarsområde, og det, tror jeg, har givet ham en god følelse, siger lagerchefen.

Vi giver og tager

Også hos Transcargo A/S, Padborg har man haft en praktikant. Og heller ikke her var der megen tøven, da man meldte sig til projektet.

- Jeg synes, det er et spørgsmål om ansvar. Vi skal være med til at løfte de unge mennesker. Som jeg ser det, så både giver og tager vi. I sidste ende hjælper vi jo også os selv ved at få flere unge ind i branchen, siger administrerende direktør Torben Mortensen og fortsætter:

- Vores praktikant er desværre sprunget fra som en af de eneste i projektet. Det er ærgerligt, men jeg vil stadig melde os til næste år, lyder det.

Både Torben Mortensen og Søren Ege Nielsen glæder sig altså over projektet, og de håber, at det på længere sigt kan gavne hele branchen.

- Der er et udviklingspotentiale i vores branche. Og det kan de unge være med til at indfri. Det er godt for hele branchen, hvis vi kan få flere ledige unge i arbejde. Uden tvivl, siger Søren Ege Nielsen, mens Torben Mortensen håber, at flere unge hører om branchen.

- Som jeg ser det, er vores branche i vækst. Vi mangler arbejdskraft, og sådan et projekt her kan måske være med til at få flere mennesker ind. Det håber jeg i hvert fald, fortæller han.

Af de 20 startende unge er 16 fortsat med i projektet, som kulminerer på toppen af det berygtede franske bjerg den 23. juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062