23948sdkhjf

Stort fald i overskud hos Maersk Drilling

Borerigge står i tomgang.

Hos Maersk Drilling viser delårsrapporten for første kvartal et markant fald i overskuddet på hele 79,3 procent til 48 mio. dollars (cirka 320 mio. kr.).

Resultatet er påvirket af, at et betydeligt antal borerigge i øjeblikket opererer i tomgang, lyder det.

Jørn Madsen, administrerende direktør i Maersk Drilling:

- Vores resultat for første kvartal afspejler, at et betydeligt antal af vores rigge i øjeblikket er i tomgang og uden kontrakt. Eksisterende og mere lukrative kontrakter er ved at blive afsluttet, mens nye kontrakter underskrives til betydeligt lavere dagsrater, siger Jørn Madsen.

Maersk Drilling indgik to nye aftaler i første kvartal. Jack-up’pen Maersk Resolute modtog en kontrakt, der dækker boringen af to brønde ud for Holland med en forventet varighed på 95 dage, der begynder i juni 2017. Derudover fik Mærsk Gallant kontrakt på boringen af to brønde i den britiske del af Nordsøen, der har en varighed på cirka 40 dage, og som vil begynde i tredje kvartal 2017.

- På trods af en stigning i udbudsaktiviteten for nylig er vores branche stadig yderst udfordret – med et massivt overbud af rigge. De dagsrater, der aktuelt tilbydes, er typisk tæt på eller under driftsomkostningerne. Kontrakterne er desuden kortvarige, hvilket fører til tomgang mellem kontrakter og større driftsomkostninger til mobilisering, opstart og nedlukning, hvilket betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på vores omkostningsniveau, siger Jørn Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08