23948sdkhjf

ITD: Ambitiøs vejpakke fra EU-Kommissionen

Kræver dog stor forhandlingsvilje fra alle medlemslande.

EU-Kommissionen har i dag præsenteret sin længe ventede vejpakke. Vejpakken er et meget vigtigt skridt mod nye, forbedrede fælles EU-regler for vejgodstransporten i Europa. Som ventet, indeholder forhandlingsudspillet fra Kommissionen nye anbefalinger vedrørende blandt andet cabotage, udstationeringsdirektivet og køre- og hviletidsreglerne, som alle er yderst vigtige elementer i dagligdagen for danske transport- og logistikvirksomheder.

Det glæder administrerende direktør i ITD, Carina Christensen, at Kommissionen har sat ambitionsniveauet højt i vejpakken i deres forsøg på at finde fælles regler, der arbejder væk fra nationale særregler og for en harmonisering af fælles EU-regler.

- Tidspunktet er det helt rigtige for et markant retningsskifte i den europæiske transportsektor. Samarbejdet mellem EU-landene fungerer ikke optimalt. Flere lande har opgivet de fælles spilleregler og indført nationale særregler. Sat på spidsen, har vi ingen anden udvej end at skifte retning og lande et stærkt fælles resultat. Vi mener, at den europæiske vejgodstransportsektor står stærkest med afsæt i fælles europæiske regler, fordi det vil skabe lige konkurrencevilkår for alle virksomheder i hele EU. Vi har brug for, at der på tværs af EU-landene skabes gode fælles rammevilkår for transporterhvervet, som ikke begrænser transportvirksomhederne, men som i stedet øger grundlaget for vækst i branchen og stiller os stærkt i den internationale konkurrence. Det kræver klare, entydige regler i EU for alle virksomheder, så virksomhederne ved hvilke regler, de skal rette sig efter. Det kræver, at reglerne bliver fortolket ens i EU-landene. Endelig kræver det, at reglerne kan håndhæves, og – ikke mindst – at håndhævelsen sker effektivt, siger Carina Christense

Tager tid

- Det bliver meget vanskelige forhandlinger, og det vil komme til at tage tid. Det er en stor opgave, som det europæiske samarbejde her står over for, men det er en opgave, der skal løses. Det er helt afgørende, at landene ikke giver op undervejs. Fra ITD’s side står vi klar til at bidrage konstruktivt og med klare, realistiske forventninger i de kommende forhandlinger. Vi opfordrer kraftigt danske politikere og organisationer til nu at rette al fokus mod EU og vejpakken og sammen med os at kæmpe for fælles EU-regler, der vil være til gavn for de danske transport- og logistikvirksomheder og for væksten i Danmark, siger Carina Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047