23948sdkhjf

Tegnebogen skal frem

EU-medlemslande godkender 195 transportprojekter.

Kommissionen skal op med den helt store tegnebog, efter at EU’s medlemslande for nylig har godkendt hele 195 transportprojekter til en samlet værdi af cirka 50 milliarder kroner.

EU’s transportkommissær Violeta Bulc er glad for, at der med de mange projekter nu bliver investeret kraftigt i infrastrukturforbedringerne, særligt i Central- og Østeuropa. Ifølge Bulc bidrager investeringerne til en bedre, grønnere og mere sikker transport samtidig med, at det øger sammenhængskraften på tværs af kontinentet.

I ITD er man overordnet set enig med transport¬kommissærens udmelding.

Livsnerve

- Infrastruktur er livsnerven i den europæiske økonomi, og enhver forbedring af infrastruktur er til gavn for vækst, beskæftigelse og velstand i Europa. Det er bidende nødvendigt, at infrastrukturen i Europa kontinuerligt vedligeholdes og udbygges, så transport- og logistikvirksomhederne har de bedste arbejdsbetingelser. Det er i sidste ende til gavn for kunderne og forbrugerne i Europa, siger Anders Jessen, chefkonsulent i ITD. 

Han tilføjer, at uden effektiv transport – ikke mindst på tværs af grænserne - vil de europæiske samfund miste konkurrenceevne - og dermed være til skade for alle i EU.

100.000 nye jobs

EU-godkendelsen af de mange projektforslag vil åbne op for yderligere offentlig og privat medfinansiering, og det samlede beløb kan tilmed ende på næsten 72 milliarder kroner. Det vurderes, at de massive investeringer i infrastrukturen – for alle transportformer - kan skabe op mod 100.000 jobs frem mod 2030.

Investeringerne i den europæiske infrastruktur er derfor ikke kun til gavn for transport- og logistikvirksomheder og for EU’s borgere. Det er godt for beskæftigelsen og med til at stimulere den europæiske økonomi, understreger Anders Jessen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094