23948sdkhjf

PostNord: Danmark volder fortsat kvaler

Ny postlovgivning giver mere effektivitet.

-Den hurtigt voksende e-handel fortsætter med at være en vigtig drivkraft. Med de fortsat faldende brevmængder har realiseringen af vores strategi højeste prioritet, fortæller Håkan Ericsson, administrerende direktør og koncernchef i PostNord om halvårsregnskabet, der blev fremlagt i fredags.

Nettoomsætningen udgjorde SEK 9.590 mio., et fald, ekskl. erhvervelser og valutaeffekter, på 1 procent i forhold til samme kvartal sidste år, primært som følge af faldende brevmængder. Koncernens justerede driftsresultat udgjorde i kvartalet SEK -1 mio. (33 mio.DK) og i første halvår SEK 299 mio. (345 mio.).

Afhænder aktiviteter

I de poster, der påvirker sammenligneligheden, på SEK -269 mio. (470 mio.) vedrører SEK -223 mio. poster, der kan henføres til den igangværende afhændelse af Strålfors' aktiviteter uden for Norden.

Sidste år blev der rapporteret en kapitalgevinst på SEK 500 mio. som følge af salg af fast ejendom i København. Koncernens rapporterede driftsresultat udgjorde i 2. kvartal SEK -270 mio. (503 mio.) og i første halvår SEK 30 mio. (815 mio.).

-Det omfattende og nødvendige omstillingsarbejde, som gennemføres i alle lande, har resulteret i lavere driftsomkostninger, men især i Danmark er der brug for yderligere tiltag for at opnå en acceptabel lønsomhed. Vi har under omstillingen desværre haft en del kvalitetsbrist på brevsiden. Stærke tiltag og kontinuerligt fokus har medført, at kvaliteten i kvartalet er tilbage på et højt niveau i Sverige, men i Danmark er der stadig behov for forbedringer.

Fald i brevmængden

-De samlede brevmængder i koncernen faldt med 8 procent både i kvartalet og i første halvår, heraf 17 procent i Danmark og 6 procent i Sverige. I lyset af de fortsat faldende brevmængder er det positivt, at spørgsmålet om postlovgivningen er kommet i fokus, og at der både i Danmark og Sverige er en bedre forståelse for den omfattende forandring, der sker, og hvordan den påvirker os, oplyser Håkan Ericsson.

I begyndelsen af maj blev der indgået en bred aftale i Folketinget, som betyder, at de regulatoriske rammer for den danske virksomhed nu er tilpasset til den aktuelle efterspørgsel.

-Det medfører, at vi kan øge tempoet i omstillingen af virksomheden, og at vi kan tilbyde tjenester, som bedre opfylder kundernes behov

Fortsat vækst i e-handel

-Med stigende satsninger på flerkanalssalg og vækst inden for mobil handel fortsætter e-handlen sin støtte vækst. Vores B2C-mængder voksede i 2. kvartal med 15 procent i forhold til samme kvartal 2015. Vi har alle forudsætninger for at kunne tilbyde den type kommunikations- og logistiktjenester, som private og virksomheder efterspørger, ikke mindst på e-handelsområdet nu og i fremtiden, slutter Håkan Ericsson.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08