23948sdkhjf

Modvind kompasset rundt

A.P. Møller-Mærsk-overskud amputeret.

- Resultatet er utilfredsstillende.

Det er konklusionen fra topchefen i A.P. Møller-Mærsk, Søren Skou, der netop har præsenteret et sløjt halvårsresultat, der ligger markant under det Maersk-gruppen præsterede i samme periode i 2015.

I første halvår 2016 hentede A.P. Møller-Mærsk et resultat før skat på 5,8 milliarder kroner. Til sammenligning lå resultatet før skat i de første seks måneder af 2015 på 25,4 milliarder kroner.

Årsagen er modvind på praktisk taget alle forretningsområder.

- I et andet kvartal påvirket af lav vækst og faldende priser på næsten alle vores markeder, har Maersk Gruppen leverede en underliggende resultat på USD 134 mio. Resultatet er utilfredsstillende. Omkostningsreduktioner og operationelle optimeringer har dog ydet et væsentligt bidrag til at afbøde virkningerne af de negative markedsforhold. Maersk Oil har reduceret driftsomkostninger med 25 procent, opretholde et break-even på USD 40-45 per tønde. omkostningerne i Maersk line er blevet reduceret til en all-time lavt niveau og er under USD 2.000/FFE for første gang. Vores finansielle stilling er fortsat stærk med en likviditetsreserve på USD 11,5 mia. Koncernens forventning til 2016 for det underliggende resultat betydeligt under sidste år er uændret. For at sikre den fremtidige styrke, rentabilitet og udvikling af nye vækstmuligheder for selskabet, bestyrelsen har igangsat en strategisk gennemgang af virksomheden og vil rapportere om forløbet af revisionen inden udgangen af 3. kvartal 2016, udtaler Søren Skou i halvårsregnskabet.

Container

Maersk Line kom ud af første halvår med et minus på 151 mio. USD. Det kniber også gevaldigt med at holde vind i sejlene i havneterminal-forretningen APM Terminal, hvor resultatet er faldet med 37 procent til 220 mio. USD.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078