23948sdkhjf

Tættere på de norske kunder

Lauritzen øger norske aktiviteter.

Hos det esbjergensiske transport- og logistikselskab A/S J. Lauritzen’s Eftf. A/S skal der fremover rettes et skarpere fokus mod kunderne i Norge, mens kunderne desuden skal tilbydes endnu flere intermodale transporter mellem Skandinavien og de sydeuropæiske markeder i Spanien og Portugal.

Det fortæller Henrik Sidding Nielsen, der netop har fejret et halvt år på posten som administrerende direktør i selskabet.

Ny salgschef i Norge

A/S J. Lauritzen’s Eftf. har siden midten af 1980’erne tilbudt intermodale transporter mellem Italien og Skandinavien, og i dag er selskabet markedsledende på transport af fliser og keramik mellem de to destinationer.

Siden 2011 har selskabet øget sine aktiviteter og markedsandele i Norge, og med henblik på at understøtte den fortsatte vækst i broderlandet mod nord ansatte A/S J. Lauritzen’s Eftf. per 1. juni Stig Asbjørn Bore som salgschef i Norge.

- Vi har i mange år kørt fliser fra Sydeuropa til Norge og haft stor succes med det. Vores ambition er at komme tættere på vores kunder samt fortsætte den gode udvikling, vi har været inde i de seneste år, siger Henrik Sidding Nielsen om ansættelsen.

Ny italiensk agent

A/S J. Lauritzen’s Eftf. har rødder helt tilbage til 1884. I dag – mere end 130 år efter stiftelsen – er det den intermodale transport mellem Skandinavien og Italien, der udgør hovedproduktet. Hele 90 procent af godsbane-forretningen hos Lauritzen udgøres af transport til og fra Skandinavien og Italien, mens de sidste ti procent er mellem Skandinavien og den iberiske halvø.

Selskabet råder over cirka 160 egne trailere, og af disse er de 140 huckepack trailere, mens de resterende tyve først og fremmest bruges til transport af fisk fra Norge. Hver uge sendes mellem 60 og 80 huckepack trailere på banen i Padborg og videre til Sydeuropa. Eksporten udgøres blandt andet af varer til fødevare- og foder-industrien, mens der er fliser i næsten samtlige af trailerne, som læsses retur mod de skandinaviske lande.

Som noget helt nyt løfter Henrik Sidding Nielsen nu sløret for, at A/S J. Lauritzen’s Eftf. har lavet en agentaftale med en af Italiens største privatejede speditionsvirksomheder:

- Vi vil fortsat have vores niche med fliser og keramik, men vi ser også, at tørgods generelt udvikler sig positivt - særligt med stykgods og part-loads. Med vores nye agent kan vi nu tilbyde flere ugentlige afgange af stykgods, såvel som part- og full-loads, siger direktøren.

Fokus på Spanien og Portugal

For også at styrke udviklingen på den iberiske halvø fortæller Henrik Sidding Nielsen, at selskabet desuden også er begyndt at samarbejde med nye agenter i Spanien og Portugal.

I samarbejde med de nye agenter vil Lauritzen snarest lancere intermodale services til disse to lande, siger direktøren:

- Vi oplever øget efterspørgsel på vores trafikker fra Spanien og Portugal, og følte derfor, det var det rigtige tidspunkt med agenter. Generelt har vi stor efterspørgsel på vores intermodale services. Ofte bliver vi spurgt hvorfor vi ikke udvider det til at inkludere også Spanien og Portugal, så det gør vi snart, siger Henrik Sidding Nielsen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078