23948sdkhjf

DSV opjusterer

Integrationen af UTi går hurtigere end forventet.

DSV A/S kom ud af andet kvartal 2016 med et resultat før skat på 455 millioner kroner. Der er omkring 100 millioner mindre end SME Direkts analytikerpanel havde forventet. For første halvår 2016 blev resultatet før skat 774 millioner kroner.

Adm. direktør Jens Bjørn Andersen udtaler:

- Med over 10 procent vækst i indtjeningen er vi meget tilfredse med udviklingen i andet kvartal. DSV har fortsat den gode udvikling, og UTi’s negative driftsresultat er neutraliseret kun 5 måneder efter overtagelsen. Integrationen går hurtigere, end vi oprindeligt forventede, og vi er nået mere end halvvejs med sammenlægning af kontorer og it-systemer. UTi’s og DSV’s medarbejdere og forretning bliver trin for trin forenet over hele verden, og det er fantastisk at se, at vores nye kolleger er meget motiverede for at blive en del af DSV-kulturen – det er afgørende for en succesfuld integration.

Opjusterer

DSV meddeler, at de tidligere udmeldte forventninger til hele 2016 justeres som følger:

Resultat af primær drift før særlige poster forventes i niveauet 3.300 - 3.500 millioner kroner (tidligere 3.100 - 3.500 millioner kroner)

Øvrige forventninger er uændrede.

Ledelsesberetning

Koncernen har i første halvår af 2016 realiseret en bruttofortjeneste på 7.821 millioner kroner mod 5.569 millioner kroner i samme periode sidste år. Væksten kan primært henføres til købet af UTi.

Resultat af primær drift før særlige poster udgjorde 1.543 millioner kroner i første halvår af 2016 mod 1.450 millioner kroner i samme periode sidste år.

Integrationen af UTi forløber godt og er på visse områder foran planerne. Derfor forventes det, at 40 procetn af de samlede synergier på 1,5 milliarder kroner kan realiseres allerede i 2016, mod tidligere forventet 30 pct.

Integration af UTi

DSV’s køb af UTi Worldwide Inc. blev endeligt gennemført den 22. januar 2016, og UTi er herefter indregnet i DSV’s koncernregnskab. UTi indgår således i hele andet kvartal af 2016, men kun delvist (ca. 2 måneder) i årets første kvartal.

Arbejdet med at integrere UTi, herunder at realisere synergier og tilpasse de juridiske og finansielle strukturer, er nu i fuld gang. Processen gennemføres med fokus på at opretholde et højt serviceniveau over for kunderne i overgangsfasen. Størstedelen af integrationen forventes gennemført inden for de første 12 måneder, og inden for 24 måneder efter overtagelsen forventes integrationen fuldt gennemført. De finansielle synergier forventes fuldt realiseret inden for en treårig periode efter overtagelsen.

UTi’s aktiviteter indregnes fra start i DSV’s eksisterende divisionsstruktur.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063