23948sdkhjf

Vækstteam: Vi skal hæve blikket

Udsyn skal sikre danske virksomheder.

Jens Frederik Hansen er ikke kun CEO i A2SEA, som er det rederi, der har installeret flest havvindmøller på verdensplan, han er også medlem af Troels Lund Poulsens nye maritime vækstteam. Der er lagt op til høje ambitioner for dansk søfart, når de 10 medlemmer mødes første gang den 23. juni.

-Vækstteamet er en enestående mulighed for at gå de danske rammevilkår efter i sømmene. Der er flere områder, hvor rammerne for søfarten med fordel kan holdes op mod omverdenen. Det gælder lige fra skattevilkår til de nationale særkrav, som undersøges lige nu. A2SEA har som medlem af Rederiforeningen af 2010 deltaget i erhvervets politiske arbejde, og det arbejde får for mit vedkommende et løft i de kommende måneder, siger Jens Frederik Hansen.

Globalt udsyn nødvendigt

For Jens Frederik Hansen handler det først og fremmest om, at vækstteamet skal understøtte det globale udsyn, som er en nødvendighed hos søfarten. Uanset om der handles i den kommercielle virkelighed eller om der justeres på de politiske rammer, skal der holdes et vågent øje med konkurrenterne på tværs af kloden.

-Vi er inden for havvind i global konkurrence, hvor markeder i Asien og Nordamerika efter alt at dømme vil være næste stop. Det gælder ikke mindst rammevilkårene, hvor søfarten skal anskues globalt. Vores konkurrenter er sultne og venter ikke. Vi skal derfor hæve blikket – dels med den lidt længere tidshorisont, som er en del af vækstteamets politiske opdrag. Men så sandelig også i forhold til at sætte ambitiøse mål, så Danmark også er en førende søfartsnation om 10 år, fortæller Jens Frederik Hansen.

Værdiskabende

I hans øjne har vækstteamet en sammensætning, som bliver værdiskabende. Det gælder både bredden i forhold til brancher og funktioner, forskning og forretning, men sådan set også på geografien.

-Vores søfolk bor spredt ud over hele landet. Selv om vi kan glæde os over en stærk rederiklynge i hovedstadsområdet, så skaber Det Blå Danmark i den grad værdi i hele landet. Det er vigtigt, at det også afspejles i sammensætningen af vækstteamet. Jeg ser frem til at repræsentere den geografiske mangfoldighed i dansk søfart, afslutter Jens Frederik Hansen.

Første møde holdes hos Søfartsstyrelsen i Valby. Dernæst forventes en møderække for vækstteamet, som strækker sig hele vejen ind i det nye år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109