23948sdkhjf

Sæt skub i en stor succes

Danske fødevarer er vores vækstgenerator.

Sig navnet ”NOMA”, og mange vil vide, at der er tale om en dansk gourmetrestaurant, som fire gange er blevet kåret til verdens bedste. På samme måde har Samsø opnået både national og international anerkendelse for sine kartofler.

Og senest har den bornholmske Restaurant Kadeau fået en Michelin-stjerne. Sådan er der masser af eksempler på positive gastronomiske historier i Danmark – og det er måske ikke så dumt, når man vil finde på noget, der rimer på ’vækst’.

Faktisk er de danske fødevaresucceser så mange, at Danmarks største ø-rederi Færgen nu har taget initiativ til at bruge det høje niveau på fødevareområdet som et udgangspunkt for iværksætteri og vækst. Det blev skudt i gang på årets Folkemøde, hvor Færgen havde inviteret til netværksarrangement om emnet.

Det foregik under meget uformelle former, hvor repræsentanter fra de danske øer blev udsat for en blindsmagning af diverse ø-specialiteter – her var der juice, chokolade, pølser og solbærmarmelade – præmien var taletid omkring sin ø.

I den lidt mindre seriøse afdeling blev det debatteret, hvordan de mange unikke produkter kan bruges til at skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Herunder hvad de relevante kommuner kan gøre for at understøtte iværksætternes ideer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065