23948sdkhjf

Farten sættes op

Nye regler for slæbningskøretøjer.

Når et køretøj har været impliceret i en ulykke eller er gået i stå, bliver køretøjet hentet af et slæbningskøretøj. Hidtil har der været skærpede hastighedskrav for sådanne køretøjer, men fra d. 1. juli må slæbningskøretøjerne køre med samme hastighed som almindelige lastbiler.

Det præciserer Færdselsstyrelsen i en ny bekendtgørelse.

Med bekendtgørelsen følger også tilladelsen til et nyt slæbningsredskab. Det nye slæbningsredskab kan tilkobles almindelige person- og varebiler, som nu også kan bruges som slæbningskøretøj med redskabet. Med det nye slæbningsredskab kan køretøjet nå frem til ulykkesstedet med samme hastighed, som almindelige biler må køre, og desuden vil man også opleve et reduceret brændstofforbrug, når person- eller varebilen bruges som slæbningskøretøj fremfor lastbilen. 

Desuden tillades en såkaldt slæbningstriangel, der kan bruges til at slæbe et køretøj, men hvor det ikke kræves, at der er en fører i det havarerede køretøj.

De reviderede regler er blevet til i samarbejde med branchen. Færdselsstyrelsen skal i øvrigt henlede opmærksomheden på Vejdirektoratets nye klassificeringsmetode for slæbningskøretøjer, der inden længe offentliggøres på Vejdirektoratets hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078