23948sdkhjf

Kina-ordre til vandværkspartnerskab

Danske vandværksteknologi kan stå foran et gennembrud i Kina.

Fredag 17. Juni underskriver et gruppe af danske vandteknologivirksomheder, der er gået sammen i selskabet ChinAqua, kontrakt på levering af en komplet grundvandsbaseret vandforsyning til en kinesisk kunde.

Projektsummen er oplyst til 5,6 millioner kroner eksklusive bygninger.

Det lyder ikke voldsomt, men parterne bag ChinAqua håber der bliver startskuddet til et dansk indtog på det enorme kinesiske marked for dansk vandforsyningsteknologi. For der underskrives samtidig en rammeaftale.

- Såfremt leveringen af det første vandværk bliver til alles tilfredshed, er døren nu åbnet for levering af yderligere 100 anlæg. Det giver et dansk eksportpotentiale på 400-700 mio. kr., siger Peter Ølbye, ChinAqua til metalsupply.dk

Grundvandspartnerskabet, der samler en række offentlige og private danske aktører på vandforsyningsområdet, blev stiftet i 2013 med støtte fra Naturstyrelsen.

Partnerskabet består af GEO, GEUS, Archiland, Silhorko-Eurowater, BlueControl, Mycometer , Dines-Jørgensen og ChinaRM (uddannelse og udvikling af forvaltning af grundvand).

Det indledende projekt skal kunne producere op til 80.000 kubikmeter vand om året og omfatter ud over grundvandsboringer og vandværk cirkulationsledninger til to byer. Kunden er Yishui Rural Water Supply og projektet skal forsyne omkring 7000 mennesker med rent drikkevand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238