23948sdkhjf

Fransk mindsteløn blæser i vinden

IRU er stærkt kritiske.

Den 1. juli 2016 vil den franske mindsteløn – Loi Macron - blive håndhævet for cabotage og international transport. Men som følge af de mange ubesvarede spørgsmål i den franske mindsteløn, går den internationale organisation for vejgodstransport, IRU, nu i rette med de franske myndigheder, og kræver en udskydelse af indførelsen af den franske mindsteløn.

Ifølge IRU er der fortsat for mange essentielle områder, der er uafklarede. Karen Roiy, europapolitisk chef i ITD, bakker op omkring IRU’s tilgang over for de franske myndigheder.

- Vi har fulgt den franske mindsteløn tæt gennem længere tid, og der er fortsat en række ubesvarede spørgsmål, der står tilbage. Vi så lidt af de samme udfordringer, da Tyskland valgte at indføre mindsteløn, men de ubekendte svar i forbindelse med den franske mindsteløn er meget mere omfattende, og det kræver svar – ikke mindst i forhold til vores medlemmer – inden det indføres, siger Karen Roiy.

Hun henviser blandt andet til, at der er en række praktiske spørgsmål omkring, hvordan transport- og logistikvirksomheder skal opfylde de franske regler, der ikke er svaret på og sår tvivl om, hvordan man skal forholde sig til for eksempel diæter.

-Vi er kritiske over for Loi Macron. Vi mener, at de franske myndigheder med den nye lov går imod tankerne om et fælles indre marked. Loven vil medføre betydelige administrative byrder for vores medlemmer. Den franske mindsteløn blæser i vinden, som den står nu, uden at kunne give klare svar. Vi ønsker ikke at se vores medlemmer få store bøder af de franske myndigheder fra den 1. juli 2016, så længe myndighederne ikke har styr på reglerne, siger Karen Roiy.

I foråret indsendte IRU mere end 40 juridiske og praktiske spørgsmål til den franske administration vedrørende Loi Macron uden at have fået svar på dem. IRU opfordrer derfor blandt andet EU-medlemsstaterne og Europa-Kommissionen til at støtte denne udsættelse indtil juraen og sektoren er på plads.

En række østeuropæiske ministre har rettet henvendelse til EU’s transportkommissær Violetta Bulc i utilfredshed med den franske mindsteløn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079