23948sdkhjf

Analyse: Svær sommer for luftfragt

Rater under pres.

I marts og april forblev luftfragtens load faktor stabil, hvilket har haft positiv indflydelse på luftfragtraterne.

Men der er udsigt til en svær sommer for branchen, når flere passagerfly tages i brug for turisterne, lyder det fra luftfragtmediet Aircargonews, der citerer analysen ”Sea and Air Shipper Insight report” fra det engelske analysefirma Drewry.

Rater under pres

Load faktoren inden for luftfragt, altså branchens evne til at fylde flyene med gods, lå i marts og april ret stabilt på omkring 43,5 procent, og stabiliteten er tilsyneladende smittet af på luftfragtraterne.

Ifølge analysen fra Drewry steg luftfragtraterne i april med 20 øre til lidt over 17 kr. per kg., og det var desuden anden måned i træk, raterne steg. Før det var raterne faldet hver måned fra november til marts, men de nuværende rater er fortsat under sidste års niveau på næsten 20 kr. per kg.

På trods af de positive takter for raterne og load faktoren tegner Drewry dog et dystert fremtidsbillede for sommeren:

- Drewry forventer, at prisfastsættelsen inden for luftfragt fortsat vil være under pres, og der forventes yderligere forværring på den nordlige halvkugle i sommermånederne, idet flere passagerfly tages i brug i forbindelse med højsæsonen i turisme, lyder det i analysen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078