23948sdkhjf

Transportmængden kan stige

Fokus på at fjerne digitale handelsbarrierer.

EU-Kommissionen har som i led på bestræbelserne for at skabe et digitalt indre marked fremsat et forslag om at fjerne de såkaldte geografiske blokeringer for nethandel. Dette kan meget vel betyde, at den samlede internationale transport vil stige.

Geografiske blokeringer for nethandel er en teknisk forhindring, der betyder, at en forbruger i et medlemsland ikke nødvendigvis kan købe en vare i en netbutik etableret i et andet medlemsland.

Hvis forslaget føres igennem, får danske og andre europæiske forbrugere mulighed for at handle på nettet til de samme priser i hele EU. Samtidig skal priserne for at sende pakker mellem landene være nemmere at sammenligne. EU-kommissæren for det indre marked, Elżbieta Bieńkowska, siger, at planen vil gøre det nemmere for forbrugere og virksomheder at få det bedste ud af det indre marked og den grænseoverskridende nethandel.

Uholdbart

- I en union, hvor man har et marked med fri bevægelighed for arbejdskraft og services, er det uholdbart, at dette ikke også gælder for det digitale indre marked. Ved at fjerne blokeringer for nethandel vil forbrugere kunne købe varer i et andet europæisk medlemsland og få det leveret til deres bopæl. Det vil uden tvivl øge den samlede fragtmængde, som transporteres over landegrænserne, da forbrugerne vil kunne finde de netbutikker, hvor varen er billigst, siger Karen Roiy, europapolitisk chef hos ITD.

En ny EU-undersøgelse viser, at nethandlen vokser med 22 procent om året, men kun 37 procent af websiderne tillader kunder fra andre EU-lande at klikke sig helt frem til købsknappen – og det er ofte dyrere at købe fra et andet medlemsland. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.312