23948sdkhjf

EU: Vejen frem er digitalisering

Vil give bedre infrastruktur.

Det slovakiske formandskab har meldt ud, at de i høj grad vil have fokus på det digitale indre marked. En bedre digital infrastruktur i Europa har også store perspektiver for transport- og logistikbranchen.

Det slovakiske EU-formandskab vil arbejde for at få udbredt højhastighedsinternet til store dele af unionen samt åbne op for, at der kan udvikles 5G internet i hele EU. Det giver ifølge vejgodstransportens brancheorganisation, ITD, nye muligheder for sektoren.

- Vi støtter ambitionen om en bedre digital infrastruktur i Europa for at fremme den digitale revolution inden for transportmarkedet. En bedre infrastruktur skal sikre tilgængelige data omkring trafikmønstre, flådestyring og understøtte muligheden for kommunikation mellem bilerne, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

Målet om bedre digital infrastruktur i Europa kan også være interessant i et dansk testcenterperspektiv.

- Danmark har en forholdsvis god udviklet digital infrastruktur, der set sammen med den danske geografi, og de lande vi ligger op til, betyder, at der kan være fordele i at gøre Danmark til et digitalt infrastrukturtestcenter for hele Europa. Vi ser gerne et nationalt digitalt testcenter, hvor man tænker transport- og logistikvirksomhederne med ind, siger Jørn-Henrik Carstens.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093