23948sdkhjf

Minister sætter turbo på udvikling

Nyt vækstteam skal løfte Det Blå Danmark.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har netop nedsat et maritimt vækstteam, der skal granske Det Blå Danmarks rammevilkår og komme med anbefalinger til blå vækstinitiativer. På baggrund af anbefalingerne vil regeringen vedtage en ny maritim vækststrategi for Det Blå Danmark.

-Vi har rigtig gode erfaringer med tidligere vækstplaner. De har uden tvivl medvirket til at fastholde vores stærke position som én af verdens 10 største søfartsnationer. Det Blå Danmark skaber allerede 100.000 arbejdspladser i Danmark og står for 25 procent af Danmarks samlede eksport, så der er meget at bygge på, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

-Men verden omkring os står ikke stille. Tiden er derfor kommet til at gå et gear op, så vi kommer helt på forkant i den globale konkurrence og får løftet væksten i Danmark, siger hun.

I vækstteamet kommer blandt andet til at sidde repræsentanter fra rederierne i form af teamets formand Jesper Lok, der er bestyrelsesformand i Esvagt og J. Lauritzen, CEO i Hafnia Tankers Mikael Skov og CEO i A2SEA Jens Frederik Hansen. Arbejdet påbegyndes i juni 2016, og vækstteamet forventes at aflægge rapport senest i 1. kvartal 2017.

Høje ambitioner og bredt fokus

Danmarks Rederiforening opfordrer regeringen og vækstteamet til et højt ambitionsniveau for Det Blå Danmark. Det bør således trykteste erhvervets vækstvilkår.

-Vækstteamet bør gennemføre et 360 graders eftersyn af vores rammevilkår, så vi fjerner nationale benspænd, og matcher de vilkår som vores konkurrenter har. Det gælder ikke mindst på skatteområdet, som er helt afgørende, for at rederierne kan fortsætte deres vækst fra Danmark. Vi vil arbejde for bred opbakning til dette, da et stærkt dansk rederierhverv skaber øget vækst og beskæftigelse i hele landet, siger Anne H. Steffensen.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062