23948sdkhjf

”Søfartsministeren” i Kina

Erhvervs- og vækstminister besøger dansk søfarts største marked.

I de kommende dage besøger en dansk delegation, med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i spidsen, Kina. Under besøget vil der bl.a. være fokus på søfart og dansk-kinesisk samarbejde på det maritime område, hvilket glæder Danmarks Rederiforening.

Den står på transportpolitiske møder, en konference om grøn skibsbygning, samt et terminalbesøg i Shanghai, når den danske erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen står i spidsen for et besøg i Kina i de kommende dage. Det er således ikke gået sporløst over ministerens program, at Kina er dansk søfarts vigtigste marked. Faktisk står Kina for over 14 pct. af omsætningen i Danmarks største eksporterhverv.

- For mig, som søfartens minister, har det været vigtigt at være med til at flage de betydelige maritime kompetencer, som Danmark har at byde ind med. Derfor er der også en række maritime indslag under besøget, så vi gøder jorden for, at det Blå Danmark også kan være med til at gribe den vækst, som fortsat sker i Kina. Dansk søfart er afgørende for den kinesiske samhandel med resten af verden – en rolle, som vi også gerne vil spille fremadrettet, siger Troels Lund Poulsen fra Beijing.

Danske rederier

Nye tal fra Danmarks Rederiforening viser, at danske rederier har aktiviteter for over 30 mia. kr. årligt i Kina. Det er en massiv omsætning, og dermed er det kinesiske marked af afgørende betydning for det Blå Danmark. Selv om de kinesiske vækstrater ikke er helt så høje, som i det forgangne årti, så er der således stadigvæk betydelige potentialer for de danske rederier.

- Jeg håber, at det her besøg er med til at understrege, at dansk søfart gør en forskel i Kina. Det handler ikke kun om, at danske rederier i årevis har været et vigtigt tandhjul i Kinas stadigt stigende samhandel med andre lande – det er vi fortsat. Det handler også om, at danske rederier er en vigtig kunde hos kinesiske værfter, hvor der er skibe for langt over to mia. dollar på bestilling i de kommende år, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Gode relationer

Ifølge Jakob Ullegård, som rejser med delegationen, vil ministerbesøget bidrage til at vedligeholde de gode relationer til de kinesiske myndigheder og de mange kinesiske maritime aktører, som danske rederier samarbejder med.

- Danske rederiers skibe anløber kinesiske havne godt 5.000 gange om året, så ingen tvivl om, at Kina er vigtig for os i dansk søfart. Det sætter sig heldigvis også positive aftryk i den danske økonomi. Det skal vi selvfølgelig holde fast i, når vi med Troels Lund Poulsen i spidsen besøger både Beijing og Shanghai over de næste dage, afslutter Jakob Ullegård.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078