23948sdkhjf

Halvsløj global økonomi rammer dansk industri

Danske Bank-økonom er forsigtigt optimistisk.

Danske industrivirksomheder kan se frem til, at 2016 bliver lidt bedre end året før. Men usikkerhed ligger fortsat en dæmper på industriens investeringslyst.

Sådan lyder spådommen fra cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank.

Over for jernindustri.dk siger Las Olsen:

- Jeg forventer et lidt bedre år end 2015, fordi der forhåbentlig kommer lidt mere gang i efterspørgslen også fra andre dele af industrien. Men det er usikkert, om det faktisk sker. Blandt andet kan et britisk nej til EU udskyde investeringsbeslutninger endnu en gang i virksomheder på tværs af Europa.

Han peger på, at den skrantende BNP-vækst også skyldes den ringe investeringslyst i erhvervslivet siden finanskrisen. Det er der ikke udsigt til ændres på kort sigt.

Ifølge cheføkonomen vil den bedste medicin være et kraftigt opsving i den globale økonomi. Men han understreger, at Danmark ikke passivt bør afvente et sådant globalt vækstspring. I stedet bør Danmark aktivt gøre det attraktivt for udenlandske investorer at placere investeringer her i landet. Det kan gøres ved at sænke selskabsskatten, investerer i uddannelse og infrastruktur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063