23948sdkhjf

Mols-Linien fejrer 50 gode år

Fem årtier og på vej mod 100 millioner passagerer.

Tæt på 100 millioner rejsende har sejlet med Mols-Linien, siden rederiet første gang krydsede Kattegat i 1966. 50 år senere har rederiet mere medvind end nogensinde.

Flere end 93 millioner passagerer har krydset Kattegat med Mols-Linien, siden rederiet første gang sejlede af sted mellem Sjællands Odde og Ebeltoft i 1966. Den 18. maj i år er det præcis 50 år siden. I mellemtiden er ruterne, færgerne og gæsterne blevet flere, og Mols-Linien har i dag mere vind i sejlene end nogensinde.

- Hvert eneste af Mols-Liniens 50 år har været med til at bane den kurs, som vi sejler på i dag, og det seneste år har historisk set været det bedste. Vi har optimeret ruterne med topmoderne hurtigfærger og haft et endnu skarpere fokus på at tilpasse vores koncepter og faciliteterne om bord efter gæsternes behov, siger Søren Jespersen, direktør i Mols-Linien.

28 kroner

Åbningen af vandmotorvejen mellem Sjællands Odde og Ebeltoft i 1966 var en milepæl for den danske infrastruktur. Med ruten over Kattegat halverede Mols-Linien rejsetiden mellem hovedstaden og Østjylland, og det åbnede helt nye muligheder for erhvervslivet og for danskerne i almindelighed. Dengang kostede en billet 28 kroner og gjaldt en tur om bord på Mette Mols, der var den første af Mols-Liniens bilfærger.

Det første år havde rederiet 562.672 gæster med om bord. I 2015 var passagertallet steget til 2.689.789, og færgeflåden og markedsandelene er da også vokset betydeligt siden debutåret. I dag råder Mols-Linien over hurtigfærgerne Max Mols, Kat Express1 og Kat Express2, der besejler ruterne Odden-Ebeltoft og Odden-Aarhus. En fjerde hurtigfærge, Katexpress3, indsættes i rutenettet til næste forår, ligesom rederiet netop er blevet tildelt besejlingen af Bornholm fra 2018. Samme år forventer Mols-Linien at sige ”kombardo” til passager nummer 100.000.000.

Mols-Linien fejrer jubilæumsdagen med at byde på gratis fødselsdagskringle til alle gæsterne om bord på færgen den 18. maj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.057