23948sdkhjf

EU siger ja til grænsekontrol

Accepterer forlængelse til november.

EU godkendte i går, at Danmark og fire andre lande må fortsætte med grænsekontrol i seks måneder endnu. Dermed kan grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse fortsætte frem til november 2016.

ITD har siden indførelsen af den midlertidige grænsekontrol fastholdt en bekymring for, at de nationale grænsekontroller bliver gjort permanente, da det vil hindre den frie bevægelighed i det indre marked og fordyre transporterne i Europa.

- Vi ønsker ikke, at de europæiske lande lukker sig om sig selv. Europa bør i stedet trække i fælles retning for at sikre de ydre grænser. Nationale grænsekontroller i en mere eller mindre permanent form vil koste både tid og penge for den europæiske vejgodstransport. Vi ønsker at fastholde den frie bevægelighed i det indre marked i videst mulige udstrækning til gavn for vores branche og for Danmarks vækstpotentiale i det europæiske marked. Derfor fastholder vi ambitionen af en styrkelse af de ydre grænser i EU, siger Karen Roiy, europapolitisk chef i ITD.

På trods af at EU fastholder, at grænsekontrollen kun er et midlertidigt tiltag på grund af den ekstraordinære situation ved de ydre grænser i Schengen-samarbejdet, så forlænger de altså muligheden for grænsekontrol for de fem lande Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Østrig frem til november.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført den 4. januar 2016. Kontrollen kan ifølge Schengen-reglerne i yderste tilfælde forlænges med op til to år fra starttidspunktet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062