23948sdkhjf

Forandringens vinde blæser

Skibsfarten må tage digitale løsninger til sig.

Mere end 150 personer med tilknytning til skibsfarten var samlet til Årsdag 2016 på DFDS-færgen Pearl Seaways.

Teamet for årsdagen – den første af sin slags for Danmarks Rederiforening – var ”disruption” og skibsfarten i den digitale virkelighed. Skibsfarten og Rederiforeningens medlemmer blev udfordret fra flere fronter.

Anders Hvid, som er ekspert i digitale forretningsmodeller, fortalte bl.a. om, hvordan ny teknologi vil sætte nutidens forretningsmodeller under pres. Det kræver en evne til at tilpasse sig i en fart og have blik for nye muligheder.

Stormvejr

-Robotteknologi og 3D-printere kan blive en ”perfect storm” for shipping-industrien. Jeg ser dog ikke en fremtid uden skibe, men en fremtid med skibe der indgår i nye mønstre og sammenhænge. Det skal vi være opmærksomme på, siger Anders Hviid, CEO i Dare Disrupt.

Anders Hvid udfordrede også tre rederirepræsentanter – Jesper Lok, bestyrelsesformand for J. Lauritzen A/S og ESVAGT, Niels Smedegaard, CEO i DFDS, og Mikael Skov, CEO i Hafnia Tankers – der alle erkender, at fremtiden kan byde på store udfordringer for rederierhvervet.

Konstant fokus

-Ingen kender fremtiden, eller ved præcist hvad den bringer. Det er en udfordring for alle typer virksomheder. Vi forsøger i DFDS at være på forkant ved at sikre de rette kompetencer i organisationen, og ved at have et konstant fokus på kundens behov, så vi er opmærksomme på nye tendenser, siger Niels Smedegaard, CEO i DFDS.

 Nyt ansigt i bestyrelsen

Som afslutningen på årsdagen afholdt Danmarks Rederiforening sin årlige generalforsamling. Her blev Claus V. Hemmingsen, CEO i Mærsk Drilling genvalgt som formand. Der var også genvalg til bestyrelsesmedlem Mikael Skov, Hafnia Tankers. Herudover er CEO i Ultragas Martin Fruergaard valgt ind i bestyrelsen i stedet for Anders H. Rasmussen, Ultragas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078