23948sdkhjf

Redere støtter uddannelse

Rederiforeningen giver Søfartsprisen til CBS.

Danmark er blandt de førende søfartsnationer i verden, og talentfulde medarbejdere med de rette kompetencer er en afgørende faktor for den stærke danske position.

Det er årsagen til, at Rederiforeningen i dag har givet Søfartsprisen 2016 til International Shipping and Trade. En uddannelse som Copenhagen Business School (CBS) har udbudt siden 2014, og som udspringer af den maritime vækstplan fra 2012.

Løfter niveauet

-Vi giver Søfartsprisen til International Shipping and Trade på CBS, fordi uddannelsen er med til at løfte kompetenceniveauet og tiltrække unge talenter til Det Blå Danmark. Kloge hoveder er dansk skibsfarts måske vigtigste konkurrenceparamenter og er stærkt medvirkende til, at Danmark er blandt verdens 10 førende søfartsnationer, siger formand i Danmarks Rederiforening, Claus V. Hemmingsen.

Det første hold studerende på International Shipping and Trade blev optaget i 2014 og dimitterer i 2017. Uddannelsen har de seneste to år ligget helt i top blandt de mest populære uddannelser på CBS.

Kvinderne er med

20 af de 50 studerende, der blev optaget i sommeren 2015, er kvinder, hvilket også er godt for balancen, mener formanden i Danmarks Rederiforening.

-Skibsfarten har traditionelt været mandsdomineret. Det er derfor rigtig positivt, at mange dygtige kvinder i dag også er tiltrukket af en karriere i et rederi. Vi har fokus på større diversitet i Danmark, da det er med til at øge rekrutteringsgrundlaget for danske rederier, siger Claus V. Hemmingsen.

Lektor og studieleder på International Shipping and Trade, Martin Jes Iversen, takker for Søfartsprisen og ikke mindst det tætte samarbejde mellem uddannelsen og erhvervslivet.

Teori og praksis

-Det er et stort skulderklap at modtage Søfartsprisen 2016. I tæt samarbejde med Det Blå Danmark har vi skabt en unik uddannelse, der kobler teoretiske studier på CBS med obligatorisk praktik ude i rederierne. Det giver de studerende værdifuld erhvervserfaring, som gør, at de er klar til arbejdsmarkedet, når de dimitterer, siger Martin Jes Iversen.

Med prisen følger 40.000 kr., som modtageren har besluttet skal bruges på stipendier til studerende, der ønsker at tage på udveksling. CBS International Shipping and Trade har udvekslingsaftaler med Singapore Management University og Texas A&M University i Houston.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078