23948sdkhjf

60 unge skal i dyst

Tradium til DM for transportlærlinge.

Den 21. maj bliver en stor dag for Robin Jensen og fire andre elever fra Tradium. Sammen med 60 unge fra hele landet deltager de i DM for transportlærlinge.

– Det er spændende at stille op til DM, og det er fedt at lærerne vil have mig med. Det bliver fint at møde de andre lærlinge, man skal dyste mod - for venskabelig konkurrence er altid sjovt, siger Robin Jensen, der er i lære som lageroperatør hos Koed A/S i Kolind.

De fem andre lærlinge fra Tradium er lageroperatør Morten Birch, Børkop, Vorup Tømmerhandel og Byggecenter A/S i Randers, godschauffør Casper Jakobsen, Nørager, K. Madsen Transport ApS i Hobro, godschauffør Esben Hjort-Hansen, Randers, Bach og Pedersen A/S i Randers, og godschauffør Glen Bertelsen, Randers, Marius Pedersen A/S i Aarhus.

Truck bliver svært

DM for transportlærlinge er et årligt tilbagevendende mesterskab, hvor de dygtigste chauffør- og lagerlærlinge fra 10 af landets transportskoler, herunder Tradium, der er placeret i Randers og Pederstrup på Djursland, dyster om at blive de dygtigste inden for en række forskellige discipliner.

Robin Jensen fortæller, at stabler nok er den disciplin, han er bedst til, hvorimod truck kan blive en sværere øvelse, da han ikke har den samme adgang til truck i hverdagen.

– Jeg tager udfordringen op, når dagen oprinder, og ellers tager jeg tingene, som de kommer. Det, jeg glæder mig mest til, er turen og oplevelsen – og at opleve noget nyt. Jeg snakker godt med dem, jeg skal deltage med, og vi ankommer dagen i forvejen, så vi kan være udhvilede til DM, fortæller Robin, der bliver udlært hos Koed A/S i Kolind ved juletid i 2016.

Fokus på faget

Ud over at være en landsdækkende konkurrence for udvalgte transportlærlinge, er formålet med DM bl.a. at sætte fokus på de transportfaglige erhvervsuddannelsers mange muligheder, store mangfoldighed og deres betydning for samfundet.

Mesterskabet demonstrerer også de høje faglige kompetencekrav, de unge lærlinge stilles over for i deres uddannelsesforløb, og viser dermed, at snilde, omtanke og præcision er noget man får ved at gennemføre en transportuddannelse.

– Med DM for transportlærlinge fremhæver vi de dedikerede og dygtige lærlinge. Vi giver dem mulighed for at konkurrere og samtidig være stolte af deres skole og de virksomheder, de arbejder for. Jeg ønsker Tradiums DM-hold med lærere og elever held og lykke, siger adm.direktør Lars Michael Madsen, Tradium.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078