23948sdkhjf

Sikkerhed til debat

IMO sætter fokus på cybersecurity til søs.

IMO’s Søsikkerhedskomité besluttede på det seneste møde i juni 2015 at sætte cybersecurity på dagsordenen, når komitéen holder sin næste session, der indledes i dag i London. Siden da har en række internationale rederiorganisationer, som International Chamber of Shipping og BIMCO, udarbejdet en specifik industrivejledning, der giver gode råd om, hvordan man udarbejder relevante procedurer til at opretholde cybersikkerhed om bord i skibene.

Morten Glamsø, chefkonsulent i Danmarks Rederiforening, deltager i mødet og støtter vejledningens retningslinjer.

-Selvom vi endnu ikke har set alvorlige cybertrusler mod skibe, bliver vi nødt til at tage risikoen alvorligt. Skibene bliver stadig mere højteknologiske, samtidig med at hele forsyningskæden også bliver mere og mere afhængig af informationsteknologi. Det vil stille øgede krav til sikkerheden, så f.eks. kriminelle ikke misbruger de muligheder, som den teknologiske udvikling giver, siger han.

-Vi kender ikke fremtidens trusselsbillede, som hurtigt kan ændre sig. Samtidig vil truslen være forskellig fra rederi til rederi og fra skib til skib. Det rigtige værktøj er derfor ikke at indføre rigide regler på området, men i stedet, at der udvikles nogle brugbare værktøjer, som rederierne kan bruge til at sikre sig. Her er industrivejledningen relevant, og jeg håber derfor, at der er opbakning til den i IMO, siger Morten Glamsø.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.689