23948sdkhjf

STILL hæver effekten

Lithium-batterier er vejen frem.

STILL planlægger sit næste teknologiske skridt mod "Elektrisk Mobilitet 2017".

Allerede i dag tilbyder STILL modeller med lithium-ion batteri, f.eks. lagertrucks, trækkere samt en modvægtstruck.

Trenden går mere og mere mod at, Li-Ionbatterier bliver generelt accepteret. Dette bekræftes ikke alene af vækst i markedsandelen for el-trucks af det samlede salg i Europa i de seneste år men også af det faktum, at flere og flere førere inden for logistik og industri værdsætter fordelene ved Li-Ion batterierne i forhold til almindelige blysyrebatterier.

Dette bekræftes også af undersøgelsen "Product Roadmap, Lithium-ion Batteries 2030" fra det anerkendte forskningsinstitut Fraunhofer ISI (Institut for System og Innovation), som mener, at Li-Ion batterier er den vigtigste teknologi for fremtidlige (elektriske) drivenheder. Afhængig af design siges Li-Ion batterier at være relevante som en central lageringsenhed til alle typer af elektriske trucks men også for elektriske hybridtrucks, elektriske hybridbiler, andre drivsystemer samt truckkoncepter.

Det faktum, at brugen af Li-Ion batterier inden for området industritrucks giver god mening, fremgår ikke mindst af den allerede i dag positive prisudvikling for Li-Ion batterier. Desuden har mange anvendelser indenfor denne teknologi allerede vist sig at være succesrige. Ifølge Fraunhofer ISI er der stadigvæk i de kommende to årtier store udviklingsmuligheder især med hensyn til energitæthed og dertil desuden et forventet markant fald i omkostningerne. Siden 2011 er indkøbsprisen allerede faldet med cirka 50 procent. Det er en prisudvikling, som eksperterne ikke havde forudset skulle ske før 2020.

Allerede i dag affærdiges omkostningsargumentet, når indkøbsprisen sammenlignes med ROI (Return on Investment) og levetidsomkostningerne, da fordelene ved denne teknologi allerede overtaget: f.eks. lave vedligeholdelsesomkostninger, hvor trucken er så godt som vedligeholdelsesfri. Dertil kommer det faktum, at genopladning kan udføres til enhver tid meget hurtigt uden specielle opladningsgrum. Disse fakta øger truckens driftseffektivitet og har dermed en mærkbar effekt på driftsomkostningerne for virksomheden.

I dag bruger trucks med Li-ion teknologi op til 30 procent mindre energi end en truck med almindeligt blysyrebatteri. Desuden er levetiden af Li-Ion batterier med en garanti for mindst 2.500 opladninger over dobbelt så lang som levetiden for blysyrebatterier, eller til og med flere gange så lang afhængig af anvendelsesområdet.    

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078